lauantai 14. joulukuuta 2013

Joulu hiipii Toimelaan hitaasti kiiruhtaen


Marraskuunkaktusta ihmetellessäni rupesin himoitsemaan valkoista joulukaktusta. Tässä se nyt sitten on, pieni alku marketin jouluheppeillä kuorrutettuna. Toivottavasti saan tämän menestymään ja kukkimaan yhtä hyvin kuin kiitollisen marraskuunkaktuksen. Näen jo silmissäni ne vierekkäin ikkunalla tulevina vuosina. Ties vaikka rupeaisin niitä risteyttämään Satupuutarhan ohjeiden mukaan. Ensin seuraan, miten Sadun projekti onnistuu.

Ja niinikään valkoinen hyasintti alkaa availla nuppujaan. Tuoksu tuo joulun, vaikka se ei kaikille sovikaan.

Hyasinttimaljakot koristekivineen ovat kiva keksintö. Omani sain joku vuosi stten lahjaksi ja se on kovassa käytössä.
Kestävin kukkija ja ilon tuoja on kuitenkin kalajokisen Auli Ojalan sulatustekniikalla tehty lasitulppaani. Se istuu maisemaan kesät talvet, mutta minulle se on myös jouluinen. Ja sopii sattumalta väreihin sinisten paavalinkukkien kanssa samalle ikkunalle.

Joulumieli alkaa jo vallata mielen, vaikka maassa on enää hento kuura, eikä lisälunta ole luvissa. Kunhan ei tulisi lisämyrskyjä. Viimeisen jäljiltä on piha vieläkin täynnä risuja. Männynkarahka riippuu sähkölangassakin.

8 kommenttia:

  1. Valkoinen joulukaktus onkin värinä juhlava. Minulla on nyt itselläni kukkien värin suhteen valkea vaihe, jos näin voisi sanoa. Haimme juuri Saaren joulumaan kukkakaupasta kaksi valkoista joulutähteä (mieheni tosin piti kyllä saada ostaa myös yksi punainen joulutähti), kerrottu valkoinen amaryllis ja valkoisia hyasinttejä. Mieltymykset näköjään muuttuvat aina välillä. Hyvää kolmatta adventtia sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vuokko kommentista ja hyvää adventtia sinulle myös. Joulu onkin jo tosi lähellä. Olen huomannut aivan saman kukkien värissä. Aiemmin piti olla aina jotakin punaista, nyt valkoinen miellyttää silmää. Mitähän seuraavaksi, sen saamme nähdä.

      Poista
  2. Minäkin olen tuollaista valkoista kaktusta himoinnut jo tovin. Omasi näyttää niin kauniilta, että pakko minunkin on itselleni sellainen hankkia. Saisi uutta materiaalia kokeiluja varten ;)
    Hyasintti on minulle se joulukukka, mikä tuo joulun tullessaan. Harmi vaan,että meillä on allergikkoja perheessä, enkä voi niitä meille hankkia =( Tuollainen hyasinttimaljakko näyttää todella kauniilta, tykkään kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu. Tuoksuhan se on hyasintin siunaus ja kirous, ihan mistä näkövinkkelistä katsoo. Taisi olla Anun puutarhassa tuollainen hyasintti pienoiskasvihuoneessa. Sehän voisi auttaa allergikkoa kestämään, mutta toistaalta ei tuoksuakaan tulisi. Minusta muuten tuntuu, että valkoisessa ei ole yhtä voimakas tuoksu kuin lilassa ja vaaleanpunaisessa.

      Poista
  3. Pääsiäiskaktus tykkäsi viettää kesät omenapuun alla. Toissa kesänä oli tosin niin sateista, että sen juuret mädäntyi. Olisi kannattanut pitää lipan alla. Kokemukseni mukaan kaktukset pitävät siitä, kun ne kesäisin laitetaan ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olenkin kuullut ulos viemisestä. Täytyy miettiä ensi kesäksi sopivaa paikkaa. Pääsiäiskaktus? Siihen taidan tutustua seuraavaksi, kiitos vinkistä!

      Poista
    2. En tiedä onko pääsiäiskaktus oikea nimi, mutta se on kuin joulukaktus paitsi kukkii myöhemmin.

      Poista
    3. Näyttäisi netin lähteiden mukaan tosiaan olevan pääsiäiskaktus ja kauniit, oranssina hehkuvat kukat. Tässähän iskee aivan kaktushulluus.

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!