lauantai 12. heinäkuuta 2014

Tomaatit kypsyvät ja muita hyötymaan kuulumisia


Ensimmäiset siemenestä kasvatetut amppelitomaatit ovat kypsyneet. Itse asiassa ensimmäiset on jo napsittu parempiin suihin kuin karkit ja lisää on kypsymässä. Nami nami.


Sipuleilla on hurja kasvuvauhti. Kuiva ja helteinen sää näyttää ruskettavan varsien nokat, mutta itse sipulit ovat kasvavat hyvin.


Kasvimaan laitaan on puoliksi itsekseen ilmestynyt jos jonkinlaista kukkijaa. Varsinaisesti olen kylvänyt vain ruohosipulin. Päivänliljan alku on joskus tullut siirrettyä tuohon "talteen" ja päivänkakkara on päättänyt saapua itse. Siinähän nuo näyttävät elävän sulassa sovussa, joten kukkikoot perunan ja mansikan vieressä.Salaattisikermä karkaa kohta naapuriin. Valitettavasti makoisat lehdet kelpaavat myös joillekin öttiäisille. Salaatinlehtiin on ilmestynyt kutsumattomia reikiä. Myös tillissä on tavalliseen tapaan kirvoja. Että näitä vitsauksia riittää!

8 kommenttia:

 1. Itsekin pääsin maistamaan oman tuotannon tomaatteja. Nyt se vaivannäkö vähitellen palkitaan.

  VastaaPoista
 2. Vau mitkä tomaatit ja salaateissakin näkyy niin sanotusti löytyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuva ehkä vähän "suurentelee", kyseessä ovat kirsikkatomaatin kokoiset amppelitomaatit. Salaattia ei ehdi kyllä syödä niin paljon kuin sitä tulee.

   Poista
 3. Oi miten herkullista. Meillä tomaatit ovat vielä aivan vihreitä. Kypsymistä saadaan odotella vielä ainakin viikon verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman kasvihuonetta tomaatti vaatii kyllä kunnon kesäkelit, että lähtevät punastumaan.

   Poista
 4. Onpa sinulla ihanan terhakkaat sipulit. Minun kasvavat pitkin maata :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä sipulit ovat suurempia kuin koskaan. Kylmä alkukesä ei haitannut niitä ollenkaan. Pitänee nostaa ylös normaalia aikaisemmin. Juuri ajattelin, että jos oikein ahkera olisin, ehtisin kasvattaa tälle kesälle toisen sadon. Mutta en taida olla niin ahkera.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...