sunnuntai 3. elokuuta 2014

Myskimalva?
Tämä siemenestä kasvatettu kukkapenkkien perinnekasvi tuli Toimelaan "salkoruusuna". Se tekee ensimmäisenä vuonna vain vihreät versot, kukat ilmestyvät vasta seuraavina vuosina, jos ilmestyvät. Minulla tämä puhkesi tänä kesänä ensimmäistä kertaa kunnolla kukintaan. Tuskin on kysymys oikeasti salkoruususta, vaan kukka lienee jokin malvalajike. Lähinnä se muistuttaa myskimalvaa, mutta en ole ollenkaan varma

Aspegrenin puutarhassa oli samannäköistä kukkaa erilaisilla lehdillä. Toisissa oli monihaaraiset lehdet ja toisissa tällaiset kuin näissä eli muistuttivat mustaherukan lehteä. Myskimalva oli lähinnä samannäköistä, mutta se oli Aspegrenin puutarhassa aika matalaa. Tämä Toimelan kukka on kasvanut toista metriä korkeaksi ja äitini pihalla, suojasella seinustalla se on varmaan lähemmäs kaksimetrinen. Mikähän lienee? Malvalajikkeita näyttää olevan todella paljon. 

6 kommenttia:

 1. Tuli heti mieleen noista kukkien terälehdistä ruusumalva :). Minä kasvatin sitä siemenestä keväällä ja nyt on jo tosi isoja, kukkaan tosin vielä ei ole ehtinyt. Ihana on joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, terälehdet muistuttavat kyllä ruusumalvaa, mutta vihreät lehdet ovat erilaiset. Ja tämä malva siis ei kuki ensimmäisenä vuonna kylvön jälkeen ollenkaan, vaan vasta myöhemmin. Että olisiko kuitenkin jokin muu malva...

   Poista
 2. Ystäväni tallin seinustalla kasvaa juuri tuollaista malvaa. Se on istutettu sinne joskus 50-luvulla ja ruusumalvaksi he sitä kutsuvat.

  VastaaPoista
 3. Minusta tuo voisi olla harmaamalvikki, ainakin vahvasti samannäköinen. Monivuotinen, kaunis perenna.

  VastaaPoista
 4. Minulla näyttäs ainakin päällisin puolin olevan samanlaista ja olen pitänyt sitä harmaamalvikkina.


  VastaaPoista
 5. Konnadonna ja Gitta: Kallistun harmaamalvikin kannalle, tosin lehdistö ei ole erityisen harmaa. Ota näistä selvää.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...