tiistai 9. syyskuuta 2014

Amaryllis lepoon


Syyspuuhiin ei meinaa ymmärtää ryhtyä, kun kesäkelit jatkuvat. Tuleekohan talvi kertarysäyksellä ja yllättää puutarhurin?

Viikko sitten muistin sentään napata pihalta pensaan alta kellarin lepoon amarylliksen sipulin, jonka olin keväällä kiikuttanut ulos kesänviettoon. Luulin jo kuivana hellekautena, että sipuli on mennyttä, kun pensaan alla ei näkynyt amarylliksen lehtiä lainkaan. Sateiden tultua lehdet osuivat taas silmään. Nyt sipuli saa kuivua kellarissa lokakuun lopulle. Sitten istutan sen multaan ja odotan jouluksi kukkaa.

Kesä on ollut sen verran erikoinen, että epäilen amarylliksenkin pitäneen lepokauden jo heinäkuussa :). Tämä tuli mieleen, kun viikko sitten Keskipohjanmaa -lehden Lukijan kuvissa joku esitteli saniaisen alta upeasti kukkivaa punaista amaryllistä. Lieneekö kuinka tavallista, että se kukkii kesällä? Ehkä minunkin sipulini olisi lehtien lisäksi ryhtynyt työntämään kukkavanaa ulkona, jos en olisi nostanut sitä ylös. Mitähän nyt mahtaa tapahtua?

2 kommenttia:

  1. Kokeile viedä kasvi pimeään ja kuivaan noin kymmenasteiseen paikkaan ja lopeta kastelu kokonaan. Marraskuussa tai kun vihreää alkaa pilkistää kasvin juurelta, kuivien lehtien siistiminen ja istutus uuteen multaan, sekä varovainen kastelu. Ja sitten vain toivomaan parasta.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...