lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kevät yllättää


Olen haikeansekaisella kateudella lueskellut eteläisen Suomen ja Turun saariston puutarhablogeja. Siellä jo kasvit vihertävät ja kevät etenee, kun meillä ovat vielä penkit lumen alla ja pohjoistuuli jäätää aivotkin. Poikkeuksellisen lämmin, parin viikon pikakevät on tältä erää ohi.

Mutta aamulla jouduin hieraisemaan silmiäni, kun katsoin ikkunasta ulos. Todellakin! Kirsikkapuun juurelle syksyllä istuttamani krookukset työntävät jo täysillä vihreää lehteä. Enpä  muista, että näillä leveyksillä olisivat ennen krookukset maaliskuussa heränneet. Kunpa eivät nyt nyykähtäisi tuohon jäätävään viimaan.


Viime kesänä makamik-koristeomenapuu kukki upeasti ja teki sen mukaisen, runsaan sadon. Pahaksi onneksi puun pikkuriikkiset omenat ovat niin pahoja, että ne eivät kelpaa edes linnuille. Monena keväänä olen joutunut nykkimään hedelmät roskiin uusien kukkien tieltä. Niin näyttää käyvän nytkin, puu notkuu pehmenneitä omenia.

  

Kevään ihmeet jatkuvat sisällä: Jouluna runsaasti kukkinut valkoinen joulukaktus aloitti uuden ilotulituksen maaliskuussa. Kylläpä valkoiset kukat ovatkin ihania kevätvalossa, vielä ihanampia kuin joulun pimeinä päivinä.


 Myös punainen marraskuun kaktus on taas nupuilla, mutta siihen on tulossa paljon vähemmän kukkia kuin syksyllä. Voi tätä kevään intoa ja ihmettä!

Ps. Tervetuloa Toimelan seuraajaksi Piia!

13 kommenttia:

 1. Täällä aurinko paistaa, mutta tuuli on jäätävän kylmä ja lämpömittari näyttää -2 astetta. Todella ihanasti kukkivat nuo kaktuksesi. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitten etelässäkään enää lämpö helli. Hyvää viikonlopunjatkoa siitä huolimatta.

   Poista
 2. Tuuli on tänään todella jäätävä, ei tee mieli ulos ollenkaan!
  Minullakin koristeomenapuussa vielä hedelmät roikkuu, ei ole kelvanneet linnuille, poisko ne siis pitää nyhtää, eivätkö tipu itsestään uuden kasvun tieltä?
  Oi, tuo valkoinen kaktus olisi kyllä kaunis, minulla on neljä punaista, kaksi pääsiäis- ja kaksi joulukaktusta (vai onko se tuo marraskuun kaktus?!) joista tällä hetkellä kolme kukkii jo toista kertaa tämän vuoden puolella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä pitääkö vanhat omput poistaa. Ne vain näyttävät niin ikäviltä uusien kukkien rinnalla, että olen nyppinyt pois.

   Poista
 3. Ikkunasta kun katsoo, luulisi olevan lämmintä mutta kun menee ulos, niin ei sitä kehtaa siellä viimassa monta minuuttia olla. Käytiin miehen kanssa tänään tosin järvellä verkoilla, siellä se vasta viima kävi. Onneksi olin osannut pukea päälleni tarpeeksi vaatteita, niin ei tullut kylmä.
  Minä en ole vielä ehtinyt käydä tutkailemassa kevään kasvuja, krookukset ovat meillä rinteessä, voi olla että sieltä kohtapuoliin jotain pilkistää. Minustakin tuo valkoinen kaktus on tosi kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olippe urheita, että verkoille tarkenitte tässä säässä. Hatunnostoni.

   Poista
 4. Ihanasti marraskuun kaktukset kukkivat. Minäkin kävin tänään hanki kävelyllä
  kyllä tuuli puhalteli kylmästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Onneksi illaksi tyyntyi ainakin täällä.

   Poista
 5. Niin se kevät joskus yllättää meidänkin leveysasteilla:) Meillä on vielä kukkapenkkien päällä lunta, mutta nurmikolla on jo useampia paljaita kohtia. Kyllä se tästä! Tänään on tosin ollut todella kylmä, hrrr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täälläkin vielä suurin osa penkeistä lumen alla. Ja huomiseksi lupaavat lisää lunta.

   Poista
 6. Älä turhaan sure kevään viipymistä. Meillä on vielä alapihalla ihan kunnolla lunta, vaikka asumme Kehä III:n tuntumassa. Lumien sulaminen riippuu täälläkin paljolti tontin sijainnista. Kyllä se kevät tulee kaikille. Ja nythän täällä etelässäkin on aika kalseaa.

  VastaaPoista
 7. Täällä en ole vielä kevään merkkejä huomannut maasta pilkottavan, paitsi paljaita nurmikkoplänttejä. Tänään tuli sitten takatalvi, satoi lunta.

  VastaaPoista
 8. Kevään ihmeet näkyy huonekasveissakin. Varmaankin huolissaan, että niitä ei unohdettaisi.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...