maanantai 27. huhtikuuta 2015

Taimet lehdet kippuralla


Nyt taisi niin sanotusti ottaa ohraleipä! Osa isojen samettiruusujen taimista on päättänyt ruveta rettelöimään. Pari valkoista Vanillaa jo nuupahti itsekseen, vaikka vieressä olevat kukoistavat vielä aivan samalla hoidolla. Tässä lehtiään kipristelee keltainen iso samettiruusu. Mahtaneeko sekin heittää henkensä?

Ehkä olen kastellut tai lannoittanut liikaa? Vai olisiko jotain ötököitä, ainakaan en silmällä havaitse. 


Suurin osa näyttää onneksi vielä hyvältä, kuten tässä kuvassa Vanillat. Toivottavasti käppyrätauti ei leviä epidemiaksi. Tässä vaiheessa otan vastoinkäymisen vielä tilastollisena tappiona.


Revonhännän siemenet olivat tosi pieniä ja taimetkin vielä koulimisvaiheessa olemattomia. Mutta nyt ne ovat jo toistakymmentä senttiä korkeita. Osaisiko joku sanoa, kannattaako revonhännät latvoa?


Daaliat jo reissusta tultuani hätäpäissä latvoin, kun olivat kasvaneet tosi pitkiksi. Tukeakin tarvitsivat. Vielä on matkaa kesään, mitenkähän tässä taistossa käy.

 

Onneksi kylvin oreganon sisälle ruukkuun, enkä ulos. Tämäkin oli nimittäin alkuun aivan olematonta vihreää haituvaa. Nyt se muistuttaa mielestäni erehdyttävästi rikkaruohoa. Vesiheinänä olisin kasvimaalta nyppinyt, jos olisin ulos istuttanut. Purkkikasvatus pelasti oreganon. Ei muuten vielä tuoksu miltään.

10 kommenttia:

 1. Tuo on aina niin tuota keväisin näiden kylvösten kanssa. Meillä vuorostaan kurpitsat ovat venähtäneet ihan liikaakin. Taisin kylvää vähän liian aikaisin. Tsemppiä samettiruusujen kanssa =)

  VastaaPoista
 2. Minä laittaisin sammarit isompiin ruukkuihin ja mahd. hyvään valoon. Onko taimesi kasvarissa vai sisällä keinovalossa? En usko että mikään tauti niitä vaivaa, mutta voisi ehkä varmuuden vuoksi suihkuttaa miedolla mäntysuopavedellä. En oikein osaa muuta tähän hätään sanoa, vaan kun itsellä on ollut samanlaisia ongelmia. Ja luulen että nuo konstit auttaisivat, toivon ainakin. Hyviä jatkokasvatuksia ja tsemppiä tosiaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kasvihuonetta, eikä keinovaloa, mutta tuo huone on kolmelta seinältä pelkkää ikkunaa. Uskoisin, että valon puutteesta ei ole kysymys. Täytyy kokeilla mäntysuopaa. Kiitos vinkistä.

   Poista
 3. Hyvännäköisiä taimiahan siellä sulla on! Liika märkyyskin voi aiheuttaa ongelmia, mullan pinta kannattaa antaa kastelujen välissä kuivahtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin vähän epäilen, että on tullut kasteltua tai lannoitettua liikaa.

   Poista
 4. Komeat on taimet! Kippuroilla on kyllä joku hätänä. Liikakastelua tai lannoitusta mäkin veikkaisin. Mä en lannoita tässä vaiheessa pikkutaimia vielä ollenkaan. Varsinkin jos multa on laadukas. Vasta toukokuun loppupuolella aloitan lannoituksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, on tullut varmaan lannoitettua reippaasti. Kiitos vinkeistä.

   Poista
 5. Olen myös huomannut, että helposti tulee kasteltua liikaa, josta ottavat nokkiinsa. Lannoitteena käytän tosi laihaa lannoitetta kerran kahteen viikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan, vedelle ja rakkaudelle vain yrtit ilman substraalia.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...