sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Tyyntä myrskyn jälkeen


Eilisen myrskyn ja sateen jälkeen auringonpaiste hivelee, vaikka kylmä tuuli ei vielä paljon kesän tuntua anna. Kuvassa hyötymaa lintuperspektiivistä parvekkeelta. Katetut ja vähän vinot penkit eivät ole kovin kauniita, mutta kun kun siemenet alkavat itää, tilanne toivottavasti kohenee. Olen ihastunut kateviljelyyn ja talousjätteen kompostointi on parantanut huimasti hiekkaisen maan tuottoa.

Kuten kuvasta näkyy, hyötymaallani ei ole mitään vaikutusta ruokatalouteen. Korkeintaan saamme pieniä makuelämyksiä. Yhdessä laatikossa kasvaa sipuleita ja viime talvena omat sipulit riittivät pääsiäiseen saakka. Perunaa on kokonaiset neljä penkkiä takana, porkkanaa kolme. Sitten on siemenkukkia reunalla. Toisessa laatikossa on salaattia, tilliä ja persiljaa.


Mansikkamaa on lähinnä maistiaisia varten. Vaihdoin sen paikkaa ja ostin uudet taimet, kun viime kesänä marjat olivat jo aika pieniä.

Mies istutti puikulaperunat, jotka taas olivat itämässä maaliskuusta saakka. Istutettuaan totesi, että ensi talvi on turvattu :).


Herukat kukkivat ja mustikatkin näyttävät olevan nupuilla. Toivottavasti nyt eivät hallat iske, eikä enempää tule riepottelevia myrskyjä.  Oli muuten puutarhamyymälässä eilen väljää (ja kylmää), kun vettä vihmoi vaakasuoraan. Kalajoelta menivät sähköt, mutta puutarhan kassa pelasi agregaatilla.

Käytiin hakemassa humalaa köynnöskehikkoon ja syyshortensia havujen ja rodojen seuraksi. Vielä en ole pääsyt istutuspuuhiin, kun ruohon leikkaaminenkin jäi perjantai-iltana vähän vaiheeseen. Nyt täytyy lähteä jatkamaan kesän kuntoilupuuhaa.Jouluinen luuta-akka odottelee seuraa leikkimökin portailla. Sinne taidan nyt laittaa amppeliin kuukausimansikkaa ja kasvatustorniin kurkkua. Tomaatteja en jaksanut tänä vuonna kylvää.

11 kommenttia:

 1. Minusta nuo kasvimaalaatikot ovat hyvin kuvauksellisia tuollaisinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niillä alkaa olla jo ikää, joutuu ehkä ensi kesäksi uusimaan. Harmaantunut on kyllä kivemman näköinen kuin uusi.

   Poista
 2. Tosi siistiltähän kasvimaasi näyttää. Katteet auttavat kyllä suuresti puutarhuria. Kosteus säilyy paremmin katteen alla ja rikatkin pysyvät paremmin kurissa. Siellä teillä taisikin olla kunnon myräkkä. Ihan ihmeelliseksi ja poikkeavaksi ovat säät muuttuneet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu täällä oli kunnon myrsky. Nyt on piha roskaa täynnä.

   Poista
 3. Kate tuo helpotusta puutarhurin päiviin. Kitkemistä on muutoinkin ihan tarpeeksi. Meillä on kaikissa istutusalueissa käytetty katetta. Jokohan tuulet laantuisi...meiltä lähti huopakate lentoon. Onneksi on laaja kotivakuutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa harmi, että myrsky teki tuhoja. Kotivakuutus on näinä aikoina tarpeen.

   Poista
 4. Minulla on vielä peruna laatikossa, kun palstalle ei ole vielä päässyt. On kuulemma ollut niin märkää, että maata ei ole voinut muokata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on märkää, jos paikka on vähänkään savinen. Meillä on hiekkamaata, joten vesu hulahtaa nopeasti läpi. Ja ensi viikolle lupaavat lisää vettä.

   Poista
 5. Sinulla on hyvin siisti kasvimaa hyvältä näyttää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vielä eivät rikkaruohot ole heränneet.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...