sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Yrttikeinu


Tällainen amppelisysteemi altakasteluruukkuineen tarttui talvella marketin allennuslaarista mukaan. Nyt siinä kiikkuvat pikkuriikkiset oreganoni keittiön ikkunalla.

Fiksumpi olisi tietenkin kylvänyt toiseen ruukkuun jotakin toista sorttia, mutta otin varman päälle ja tuikkasin molempiin oreganoa. Ajattelin, että jos toinen edes onnistuu niin hyvä.


En ole harrastanut yrttien viljelyä, enkä ole edes kovin hyvä niitä ruuanlaitossa hyödyntämään. Lipstikkaa mielelläni käyttäisin mausteena. Sitä olisi voinut kokeilla myös tässä, hmm... Ja olisihan noita, tarkemmin ajatellen, sitruunamelissaa, basilikaa, timjamia, rosmariinia. Mutta ensi vuonna sitten.Oreganosta piti tietenkin napsia latvat maistiaisiksi pizzan päälle. Hyvin kelpasi. Joutuukohan syksyllä hankkimaan jo yrttikuivurin :).

13 kommenttia:

 1. Kätevä keinu! Minunkin yrttien viljely on vielä alkutaipaleella. Timjami ja ruohosipuli näyttävät elonmerkkejä talvetuksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, lasketaanko ruohosipuliki yrtiksi ja persilja? Onhan minulla sitten ennenkinyrttejä kasvanut :)

   Poista
 2. Kaunis yrttiamppeli. Yrtit antavatkin mainion maun ruokiin. Sitruunamelissa ja timjami on noista mainitsemistasi yrteistä ehkä helppoimmat kasvatettavat. Molemmat ovat talvehtineet kasvilaatikoissa kasvimalla kevyessä, hiekkapitoisessa mullassa.

  VastaaPoista
 3. Siis piti sanoa, että ovat meillä talvehtineet edellä mainitussa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi niitä kyllä kokeilla täälläkin. En ole ajatellut, että yrtit voisivat olla monivuotisia.

   Poista
 4. Kiva on tuo yrttiamppeli. Kyllä yrtit ovat viljelemisen arvoisia, antavat niin paljon hyvää makua eri ruokiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Jotkut maut miellyttävät enemmän kuin toiset.

   Poista
 5. Parina viime kesänä olen minäkin kasvattanut joitakin tavallisempia yrttejä, ja myös yrittänyt muistaa niitä käyttää ruoanlaitossa. Joskus ohimennessäni sipaisin salvian lehteä vain pelkän nuuhkaisun vuoksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ne myös kauniita katsella, jos sattuvat menestymään.

   Poista
 6. Onkin hauska yrttikeinu! Muutamana kesänä minäkin jo useampaa yrttiä kasvatellut, siemenistä vaihtelevalla menestyksellä, mutta ostetut taimet ovat olleet riittävän isoja ja vahvoja ja talvehtineet tuolla kasvimaalla kiitettävästi mm. salvia, timjami ja iisoppi menestyvät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iisopista ei ole minulla minkäänlaista käsitystä. Miltähän mahtaa maistua?

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...