torstai 9. heinäkuuta 2015

Elämää märällä pihalla


Sade sen kuin ropisee, mutta kaikkia se ei näytä haittaavan Tämäkin konna näyttelee kuollutta kuin kivi, kauhusta kankeana kameran edessä. Mutta annas olla, jos käännän selkäni, niin se muuttuu taas kivestä sammakoksi ja loikkaa kauas pois. Vetisissä keleissä sammakot ovat elementeissään pihalla.


Kasvimaa menestyy huonosti. Se kaipaisi kipeästi aurinkoa ja lämpöä. Nämä veijarit sen sijaan rouskuttavat innosta soikeina lehtisalaattini reikäiseksi. Meillä ei vielä toistaiseksi ole näkynyt Espanjan etanoita, joista lehdissä on taas paljon kirjoitettu. Näitä pikkuriikkisiä kotimaisia vain. Tuhojaan nämäkin osaavat tehdä, kun niitä kertyy kasvimaalle paljon.


Kimalaiset ja mehiläisetkin ehtivät aina jossakin sateen välissä lennähtää kukasta kukkaan. Kiirettä niillä näyttää pitävän.


Nyt rupeaa vesi riittämään tälle lomalaiselle. Pensasaita sentään tuli eilen leikatuksi. Ja matot olen liotellut puhtaiksi, kunhan ne vielä saisi kuiviksikin. Ei ole sen mukavampaa näkyä kuin tilapäisesti tyhjä likaisten mattojen komero :).

16 kommenttia:

 1. sade pitää luonnon rehevänä, mutta olemme tosiaan saaneet vettä tänä kesänä tosi paljon.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin kaivataan aurinkoa ja lämpöä tunne SUURELLE pihalla....yksi tomatintaimi ja yksi mansikantaimi..:))

  VastaaPoista
 3. Kyllä sade jo heinäkuulta riittäisi. Tuntuu että joka päivä sataa, enemmän tai vähemmän. Kimalaiskuva hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt meillä on jo ollut pari sateetonta päivää. Saapas nähdä kuinka kauan tätä riittää.

   Poista
 4. Joo meillekin riittää sade! Rikkaruohot rehottaa joka puolella:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Rikkaruohot ylinnä joka paikassa, ei jaksa koko ajan heilua kitkemässä.

   Poista
 5. Onpa komea konna! Alku kesästä meidänkin lammen seutuvilta kuului kurnuttelua, mutta nyt on ollut hiljaista. Vähän turhan kosteaa on ollut. Toisaalta kasvit näyttää tykänneenkin kun ovat aika rehevänoloisia. Mun puolesta voisi kyllä nyt sateet loppua ja sellainen aurinkoinen ja lämmin jakso alkaa. Loma nimittäin häämöttää päivän päässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää lomaa. Minulta on jo puolet lomasta mennyt kylmää ja sadetta ihmetellessä. Varmaan loppukesä on lämmin. Täytyyhän sen olla.

   Poista
 6. Aidanleikkuun kanssa sinnittelin eilen. 2/3 nyt leikattuna, vaikka sade kasteli joka välissä oksat likomäriksi. Mattojen kanssa on huonommin. Komero täynnä, etten sanoisi, ja sateettomasta sopivan tuulisesta päivästä ei tietoakaan.
  Mutta pionit kukkii ja kasvit rehottaa. Ja on loma. Ihana nauttia puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma on loma vaikka voissa paistaisi. Meillä ei pionit jostain syystä menesty. Yksi tuossa kituu, mutta ei kuki eikä kasva. Mies hoiteli aidanleikkuun sillä aikaa, kun minä olin kaverin mökillä kylässä :).

   Poista
 7. Chilini huutavat lämpöä. Tuo kimalainen on söpö. Jos säät jatkuvat samanlaisena, niin jäisiköhän ampiaisten vaino pienemmäksi kuin viime kesänä. Meillä oli niitä liikaa viime kesänä. Toisaalta sitten ei tule herkkutattejakaan ilman lämpökautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilla otuksilla taitaa olla oma paikkansa ja tarkoituksensa tässä kokonaisuudessa. Tänä kesänä hyttysiä on kyllä ollut enemmän kuin tarpeeksi.

   Poista
 8. Onneksi täällä etelässä välillä aurinko hellii ja on lämmintä. Toivoisi jo sinne teillekin kunnon kesäpäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin toivotaan ja uskotaan, että loppukesästä tulee taas helteinen.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...