keskiviikko 26. elokuuta 2015

Avomaankurkun kypsyys


Aurinkoa on saatu ja tänään tuli vähän vettäkin taas. Elämäni ensimmäiset avomaankurkut kasvavat silmissä. Kukahan osaisi kertoa, milloin nämä ovat kypsiä syötäviksi? Pitäisikö jo napsia pois, ettei yöhalla tule ja napsaise minun puolestani?Saatiin lopulta paljonpuhutut elokuun samettiset illat. Pohjanmaallakin alkavat illat pimetä, mutta kesäkukat ovat vasta innostuneet elämästään lämmön myötä. Toivottavasti lämpöä vielä riittää pitkälle syksyyn ja ehdimme nauttia kukinnasta.

7 kommenttia:

 1. Ainakin minä tykkään poimia kurkut melko ohutkaisina, hyvin paksuina niiden maku on minusta vähän kitkerä.

  VastaaPoista
 2. Jep kovin isoksi ei kannata antaa kasvaa! Olen kyllä huomannut, että kitkeryys ei välttämättä ole koosta kiinni. Joskus hyvin pienikin voi maistua niin pahalta että puistattaa ja toisaalta iso taas olla makoisa, joskin siemenet voivat silloin jo vähän tuntua syödessä. Kitkeryys voi myös vaihdella ykden kurkun eri kohdissa. Toinen pää voi olla paha ja toinen ei:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä Sussi ja Minna :). Maistettu on ja oikein hyvältä maistui. Ei ollenkaan kitkerää, ainkaan vielä tai ainakaan tämä ensimmäinen kipale.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kukkia sinulla on vielä elokuun lopussa. Kiva kun vielä on joitakin kukkia kukassa. Blogissani on arvonta, arvonnan kohteina on pari puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa ja osallistu arvontaan.
  pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täytyypä käydä katsomassa.

   Poista
 5. Hyvältä ja sopusuhtaiselta näyttää kurkkusi ja värin perusteella ainakin poimittavalta. Kuten jo tosin taisit tehdäkkin. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää venetsialaisviikonloppua sinullekin, vaikka siellä etelässä taidat nyt ollakin.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...