keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Syksyisiä puuhia ja vapaataKesäkukat alkavat nuupahtaa, onhan jo aikakin. Vielä voi poimia kimppuja muistuttamaan päättyvästä kesästä. Tässä astereita, revonhäntiä ja unikoita. Ja mukana tietenkin pieniä mustia ötököitä :). Mutta sehän on vain elämää.

Juuri tänään pienet ötökät eivät haittaa. On nimittäin vuorotteluvapaan ensimmäinen päivä. Vähän outo olo, mutta eiköhän tähän totu pian.


Puolukkasato on tänä syksynä ainakin Toimelan suunnilla hyvä. Ensimmäinen reissu puolukkamättäille tuli tehtyä ja saalista maisteltua.
Sainpa myös kairattua maahan kukkasipuleita. Kovin paljon en laittanut. Toivon, että viime keväänä hienosti kukkineet sipulikukat jaksaisivat vielä toisenakin keväänä sulostuttaa pihaa. Lannoittelin niitä vain. Samalla heittelin syyslannotteita perennoilla, pensaille ja omenapuille.Pakkasta ei ole vielä nähty, mutta villiviini on innostunut hehkumaan ruskan väreissä. Puihin ei kovin kummoista ruskaa oleo dotettavissa, kun lehdet jo lentelevät.

Ihana ajatus, että on aikaa tehdä rauhassa pihan syyshommia ja selvitellä paikkoja sisälläkin. Alkusyksy olikin sen verran hektinen, että kaikki työt kotona ovat jääneet rästiin. Opiskelu tosin nielaisee aikaa tästäkin syksystä, mutta toisaalta mukava keskittyä siihenkin kunnolla. Hyvät hallitusherrat: Älkää lopettako vuorotteluvapaata! Se auttaa jaksamaan ja keräämään ideoita myös tuleviin töihin.

10 kommenttia:

 1. Onnittelut vuorotteluvapaasta! Se on tosi hyvä juttu, saa hengähtää ja tehdä rauhassa jotakin mikä voi muuten jäädä tekemättä. Me olimme aikoinaan miehen vuorotteluvapaalla 3 kuukautta rinkkojen kanssa Afrikassa. Unohtumaton kokemus, mutta enää en uskaltaisi... Hyvää syksyä ja vapaata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä en tee mitään noin eksoottista. Rinkan kanssa tuskin pääsen Lappia kaemmas, mutta parasta on aikatauluvapaat päivät.

   Poista
 2. Onnittelut vuorotteluvapaan johdosta! Hienoa kun sellainen mahdollisuus on olemassa (ainakin vielä). Ihania syksyisiä kuvia. Nauti syksystä ja vuorotteluvapaasta!

  VastaaPoista
 3. Uutisissa sanottiin, että vuorotteluvapaata on paikoitellen haettu entistäkin enemmän ja sen suosio on vain kasvamassa.
  Villiviinissä on kyllä villin punainen väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän se uutinen kertoo? Minusta hyvä systeemi. Hämmästelin itsekin villiviinin rajua väriä.

   Poista
 4. Minä en uskaltanut vielä laittaa sipuleja maahan kun on niin lämmintä. Ihanaa että on pitkä ja lämmin syksy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olin tyytyväinen, että kerrankin sain ne ajoissa maahan 😊. Joskus olen joutunut puolijäiseen multaan kaivelemaan.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...