sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Jouluvalmistelut loppusuoralla


Säät vaihtelevat, mutta joulu jolkuttelee lähemmäksi oli keli mikä hyvänsä. Olen nostatellut paitsi pullataikinaa, myös joulutunnelmaa pala kerrallaan. Yllä olevan palasen eli ovikranssin hain Hohde-Kukasta. Itse olen laiska värkkäämään piikkisiä kransseja ja tähän sain itse valita koristeetkin.

Kranssi näyttää katajalta, mutta tuoksusta ja näppituntumasta päätellen materiaali on jonkin sortin sypressiä. Kysyin kyllä kauppiaalta, mikä kasvi on kyseessä, mutta en enää kotiin päästyäni muistanut vastausta :).


Jotkut ulkokoristeetkin ovat niin kestäviä, että ne puolustavat vuosia paikkaansa. Tämä lahjaksi saatu pukkisydän on toivottanut tervetulleeksi Toimelaan ja useamman vuoden, eikä ole moksiskaan edes ilmastonmuutoksesta.



Vesisadetta ja surkeita kelejä voi surkutellan loputtomiin. Välillä äkkinäiset lämpötilan vaihdokset tuottavat myös kaunista. Yhtenä aamuna puut olivat saaneet luonnon kimallekoristeet, kun illan sadepisarat olivat jäätyneet pieniksi jääpalloiksi salamannopeasti. Tietysti ne myös sulivat nopeasti, mutta hetkestä on otettava kiinni.

Viikonloppu on vienyt monta askelta joulua kohti: Tortut, toskakakut ja laatikot paistettu, kotikalja käymässä, joulusiivous tehty, viimeiset joululahjat valmisteltu ja hirvenlihapyörykät paistettu. Kukkia on tarkoitus vielä hankkia amarylliksen ja hyasinttien kavereiksi.

Kyllä joulu tulla saa minun puolestani, ihan milloin huvittaa. Herkuttelukin on jo ajat sitten alkanut.

10 kommenttia:

  1. Ihanan jouluinen kranssi ja pukkikoriste. Minun pitäs vielä vähän joulupuuhastella. Rauhaisaa joulua sinne Toimelaan!

    VastaaPoista
  2. Kaunis jouluinenkranssi. Hyvää iloista joulua :)

    VastaaPoista
  3. Ihanat kranssit! Hyvää jouluviikkoa!

    VastaaPoista
  4. Joo, kaikilta ei joulukranssien teko onnistu. Onneksi niitä voi ostaakin ;)

    VastaaPoista
  5. Nyvää tapaninpäivää sinne teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tapaninpäiväkin ehti jo mennä. Hyvää välipäiväviikkoa ja uuden vuoden odotusta!

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!