torstai 31. joulukuuta 2015

Tunteita ja tuoksuja vuoden viimeisenä päivänä


Taas eletään vuoden viimeistä päivää ja samalla vuorotteluvapaani ensimmäisen jakson viimeistä päivää. Aika ja joulu kuluvat nopeasti, olipa sitten töissä tai vapaalla. Nuoriso on rientänyt tahoilleen eri puolille Suomea ja joulun "kuorrutus" on siivottu uuden vuoden seesteiseen tunnelmaan.

Hyasinttini olivat tänä vuonna todella hitaita kukkimaan. Joulunpyhät odottelin kukkien aukeamista. Vasta välipäivinä se tuli: huumaava tuoksu! Lopulta se huumasi niin, että alkoi tuntua kurkussa, silmissä ja nenässä.

 


Pakkasta uhmaten siirsin hyasintit ikkunanväliin, mistä tuoksu ei tule sisään. Ihan mukaviltahan nuo hajupommit näyttävät ikkunanvälissäkin, myös ulkoa katsottuna.



Tämä lienee mehitähti, joka on aikalailla runsaasti koristeltu. Sain kasvin lahjaksi, enkä heti hoksannut, että kysymyksessä on elävä kasvi. Saapa nähdä, jääkö mehitähti henkiin joulukoristeista selvittyään. Eipä ole kokemusta, mutta toivottavasti selviää.



Joulun säät ovat vaihdelleet vesisateesta kipakkaan pakkaseen. Jouluaattona meillä oli jopa maa valkoisena. Tämä kuusipuu tuli myös lahjaksi ja sen sisältämä vaalea glögi on kotoisin Hammaslahdelta, missä se sitten lieneekin. Glögi on saanut arominsa mustaherukan lehdistä. Lämpimikseni ja orastavaa flunssaa torjuakseni olen sitä hörppinyt. Koriste on minusta oikein hauska ja jouluinen.


Meillä on tapana miehen kanssa rakennella palapelejä jouluna. Kellarin seinät jo pullistelevat aiempien vuosien satoa. Tänä jouluna rakensimme peräti 1500 palan pelin. Kuva on Pariisin Montmartrelta ja se valmistui yllättävän nopeasti miniän avustuksella.





No, ei hätää. Joululahjaksi saatiin toinen, joten näpertämistä riittää vielä loppiaisenakin. Kuva saattaa olla edellistä haastavampi.

En oikein itsekään ymmärrä, miten olen palapeleihin hurahtanut. Homma vain koukuttaa ja rentouttaa, mutta ei sitä ympäri vuoden jaksaisi tehdä.




Pablo ei muuten yhtään tykkää palapeleistä. Onhan se äärimmäisen tylsää, että toiset kököttävät tuijottamassa jotakin kuvaa illasta toiseen. Varsinkin, kun koirapojan keväthormonit alkoivat jouluna hyrräillä ja ulkona olisi ollut niin mahdottoman hyviä hajuja.


Muuten Pablon joulu oli mukiinmenevä. Valitettavasti maanantaina alkavat taas pitkät päivät yksin, kun kaikki muut lähtevät töihinsä ja opiskeluihinsa.

Mutta ensin juhlitaan vuoden vaihtumista. Hyvää uutta vuotta Toimelan lukijoille!

26 kommenttia:

  1. Hyasintit ovat kyllä aika voimakkaan tuoksuisia ja joillekin liiankin, jonka ymmärtää hyvin niitä haistellessa. Aikamoisia palapelejä olette koonneet. En varmaan itse tuohon pystysisi sen verran lyhytjännitteinen ja hätäinen olen;)
    Hyvää uutta vuotta myös sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä kuule tiedä. Olen itsekin tosi hätäinen tyyppi, mutta jotenkin palapelit vievät mennessään.

      Poista
  2. Hyvä idea laittaa hyasintti ikkunan väliin. Palapelien kokoaminen on tosiaan rentouttavaa, kunhan siinä pääsee ensin vähän alkua pidemmälle, eli saa ne reunat valmiiksi. :) On vaan ihan liian monta vuotta siitä, kun olen tehnyt niitä viimeksi. Pitäisi varmaan hankkia sellainen jostain! Ymmärrän Pablon turhautumisen kyllä... Eihän pieni koira voi tuollaista puuhaa ymmärtää. Antoiko Pablo olla tonttulakin noin hienosti päässä oikein pidemmänkin aikaa? Hyvää uutta vuotta sinulle Tuulevi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mies tekee aina reunat :), minä vasta sitten rupean puuhaan.
      Pablon tonttuilu oli näytösluontoinen minuutin juttu, ei sen pidempi.

      Poista
  3. Meille ei hyasintteja tuoda allergioiden vuoksi. Amarylliksestäkin katkoin heteet vai mitä ne on, niin pois kun niihin tuli niin paljon siitepölyä ja silmiä on kutittanut.
    Palapelit on mahtavaa ajanvietettä ja aivojumppaa. Tytärellä on kans yks komero vissiin täynnä palapelilaatikoita. Purkaa pois kun on saanu kasaan. Nuo Clementonin palapelit on laadukkaita, ei irtoa heti pintakerros, kuten halvoissa tahtoo tehdä.
    Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me emme raaski purkaa palapelejä, sen vuoksi kellarin seinät täyttyvät niistä. Huomasin muuten myös ennen joulua, että amaryllikset levittävät paljon siitepölyä. Allergiat on kurja juttu.

      Poista
  4. Kauniita kuvia Kiitos Hyvää Uutta Vuotta !

    VastaaPoista
  5. Onneksi voimme meillä nauttia hyasinteistä ilman oireiluja.Minäkin olen pannut merkille, että hyasinteissa, kotimaisissakin, on suuria eroja laadussa.
    Mukavia hetkiä uuden palapelin myötä ja oikein hyvää ja onnekasta tulevaa vuotta 2016.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki hyasintitkaan eivät tosiaan ole veljeksiä. Nämä ovat kyllä ihan hyvän kokoisia, mutta tuoksussa löytyy.

      Poista
  6. Ihania kuvia, wau mitä palapelejä teette! Voi että kun tuo Pablo on söpönen <3
    Hyvää uutta vuotta sinne Toimelaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pablo on meidän söpöliini, vaikka juuri tällä hetkellä aika rasittava vinkuva hormonihyrrä.

      Poista
  7. 2000 palan palapeli taitaa olla suurin, jonka olen joskus nuorena koonnut yhdessä toisten kanssa. Palapelejä yritettiin liimaamalla pala palalta siirtää tauluksi. Kokeiltiin myös kontaktimuovilla liimaamista. Mukavaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, 2000 on jo tosi iso. Liimaaminen on myös taitolaji.

      Poista
  8. Minulla ei ollut tänä vuonna yhtään joulukukkaa, hajujen vuoksi ja joulutähteä en saa menestymään. Mehitähtihän tuo, kuuluu kai kaktuskasveihin, enpä ole varma. Palapeleihinkin pitää olla taito, tarpeeksi tekee alkaa sujua, ei multa. :) Hieno tuo mikä on valmis! Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulutähti taitaa olla kranttu seuran suhteen, ei siedä joulukuusta eikä omenoita esimerkiksi.

      Poista
  9. Meillä mies joskus kokosi sellainen tosi ison palapelin..:) Ihana Pablo ♥ Kukas sitä nyt tykkäsi jos kaverit vaan tuijottaa jotakin ihmeen pikku palasia, kun olisi paljon parempaakin tekemistä, kuten pallonheitto..:D

    VastaaPoista
  10. Minulla ei herkkä nenä kestä hyasinttia. Kerrain sain sellaisen lahjaksi ja se vierashuoneestakin hajullan ärsytti. Piti heittää pois... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on monelle käynyt, eihän sille mitään voi.

      Poista
  11. Meillä kotona äiti tykkäsi hyasinteista,mutta ei astman takia voinut pitää niitä sisällä. Meillä olikin vuosia jouluna hyasintit keittiön ikkunan välissä. Tämän vuoden sinteissä ei ollut mielestäni kovin voimakasta tuoksua.
    Meillä on vielä kuusi ja kaikki koristeet, ehkä ensi viikolla lähtee joulu laatikoihin. Oikein ihanaa tätä alkavaa vuotta sinulle!

    VastaaPoista
  12. Voi poikaa ja keväthormoneja :-D Toivottavasti hän ei ihan mahdottomaksi heittäydy.
    Palapelit, tosiaan! En ole pitkään aikaan tehnyt, mutta muistan hyvin tuon koukutuksen. Pitäisikin alkaa katsella kauppoja sillä silmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti palapelit eivät ole enää muodissa, koska valikoimat olivat joulun alla tosi heikot. Ei se mitään, harvoin pysyn muodissa mukana missään muussakaan asiassa.Pablon hormonimyrsky on tällä erää rahoittunut.

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!