sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Kasvun ihmettä kellarissa


Jopas jotakin. Kellarin uumenista paljastui uuden kasvun ihme tammikuun viimeisen päivän kunniaksi. Syksyllä kellariin nostamani narsissi- ja krookusruukku pukkaa kovasti elämää. Hennon keltaiset kasvustot ovat jo kymmensenttisiä, vaikka kellarissa ei ole valoa, eikä keväästä muutenkaan mitään tietoa.

En mitenkään voinut jättää näin yritteliäitä versoja kellarin pimentoon, vaan nostin ruukun valoon ja lämpöön. Luultavasti aivan liian aikaisin. No, jos kasvavat liikaa ennen kevättä, täytyy siirtää takaisin kylmään odottelemaan.

Viime keväänä unohdin tämän ruukun kokonaan ja otin sen vasta myöhään keväällä esiin. Alukesästä sipulikukat kukkivatkin sitten hienosti, mutta olisihan se mukava jos vaikka jo pääsiäisenä olisivat kukalla.Vai olisivatkohan sittenkin olleet turvassa kellarissa? Näyttävät kevään merkit kiinnostavan muitakin kuin minua.
Jaa maistanpa tuosta kokeeksi! Pitää varmaan kylvää Eppu-kissalle kissanohraa, jos mielii saada ruukusta sipulikukkia. Salaattia näyttävät tarvitsevan muutkin kuin me ihmiset.

10 kommenttia:

 1. Oi, kevät luuraa teidän kellarissa. Toivottavasti Eppu ei ehdi kaikkia napostella.

  VastaaPoista
 2. Ulkonakin linnut laulavat siihen malliin, että kesään päin mennään. Eppu on kyllä aika ehtiväinen otus.

  VastaaPoista
 3. Minäkin löysin isän kellarista vihertäviä ruukkuja! Siellä nousee jo narsissia ja helmililjaa, varmaankin liian aikaiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, mietinkin, että pitäisikö tuo ruukku viedä vielä takaisin pimeään ja viileämpään tilaan.

   Poista
 4. kevät on kaikilla mielessä:) Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 5. Selvääkin selvempi lupaus siitä, että kevät on tulossa.

  VastaaPoista
 6. Sielläkös se kevät onkin. Lähetä maailmalle sieltä pimeästä kellarista :D Ajatella uusi kasvu on niin voimakas, että ilman valoa pyrkii ylöspäin. Ihmeellistä :)

  VastaaPoista
 7. Täytyypä päästää kevät kehiin :)

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...