lauantai 23. tammikuuta 2016

Puuterilunta ja heleää vihreää


Melkoista hengissäselviytymistaistelua on tammikuu ollut. Huikeat pakkaslukemat hyydyttivät ihmiset, eläimet ja autot. Pikkuhiljaa kooma alkaa helpottaa, kun on pitkästä aikaa päästy -10 asteen lämpimämmälle puolelle.

Vanha ystäväni poskiontelotulehdus saapui sulostuttamaan elämääni, joten hiihtolenkki jää vielä tältä viikonlopulta väliin. Koiran kanssa onneksi pääsee haahuilemaan pitemmälle päivälenkille, ehkäpä merenrantaan.

Huonekasvit näyttävät tähän vuodenaikaan enimmäkseen nuutuneilta, paitsi orkidea. Se pukkaa jälleen uutta kukkaa vetoisella ikkunanlaudalla, kuumana hohtavan sähköpatterin päällä. Joitakin eivät olosuhteet lannista.


Myös joulun amaryllis innostui työntämään kolmannen kukkavanan tälle vuodelle. Niin valkoista on koko maailma ja kaunista omalla tavallaan. Toivottavasti tuuli ei ravista kaikkea "puuterikuorrutetta" puista ja pensaista.

10 kommenttia:

 1. Nyt tuntuu ihan omituiselta, kun mittari näyttää vain paria pakkasastetta. Kummasti ihminen kaikkeen tottuu, vaikka ei tykkäisikään.
  Amaryllikset ne vaan ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kaikkeen tottuu, mutta ei tämä vesisadekaan oikein kivaa ole.

   Poista
 2. Kaunista sisällä ja ulkona. Hieno amaryllis. Myös minä odotan lisäkukkia amarylliksiini. Tavallisia joulunpunaisia ovat.

  VastaaPoista
 3. Täälläkin pakkanen lauhtui radikaalisti ja nyt on enään -3 astetta. Loskakelejä en kuitenkaan yhtään kaipaisi.
  Ihana tuo valkoinen amaryllis. Onko kenties kyseessä 'Wedding Dance'?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loska lensi jo valtatiellä, kun ajelin kaupungista kotiin. Minulla ei ole mitään käsitystä amarylliksen lajikkeesta, mistä lie marketista tarttui marraskuulla mukaan.

   Poista
 4. ihana tuo orkidea ja amaryllis!

  VastaaPoista
 5. Sulla täytyy olla se kuuluisa vihreä peukalo. Kauniita on kukat ja kuvat. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi. Ilman muuta poikkean Aurinkokujalle, nimi jo houkuttaa näillä keleillä.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...