sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Sipulikukkien lumo


Sipulikukat kuuluvat pääsiäiseen. Kävin hamstrausreissulla ja nyt kylmiössä odottaa pääsiäistä esimerkiksi tämä oranssi narsissi, Apricot Whirl nimeltään. Mielenkiinnolla odotan, että kukat puhkeavat. Täytyy vain muistaa hakea alkuviikosta valoon ja lämpimään.Ostin myös valkoisia helmililjoja. Kaikkien nimilapussa lukee White Magic, mutta nämä näyttävät kyllä aika erilaisilta. Vaaleamman vihreä kasvaa kohisten, kun vieressä tummemmat vasta suunnittelevat.

Otin nämä perjantaina olohuoneen pöydälle ja ylempi kuva on perjantailta. Kaksi aurinkoista päivää ja kukat ovat jo lähes puhkeamassa, kuten alemmasta kuvasta näkyy.Tottahan hankin tete-narsissejakin. Nekin ovat vielä kylmiössä, mutta eri syystä kuin isommat lajitoverinsa. Meillä on nimittäin ollut parina viime yönä toistakymmentä astetta pakkasta eli liikaa. Päivisin aurinko kyllä lämmittää. Himmailen vielä pari päivää ja sitten pääsiäiseksi tete-narsissit pääsevät ulos.
Olemme saaneet nauttia upeasta kevätsäästä viikonloppuna. Meren jää on tasainen ja sitä peittää pieni lumikerros. Yöpakkasten ansiosta kaikkialle on kantohanki. Siitä vain suihkimaan suksilla saaristoon. Ei todellakaan jokakeväistä herkkua, eikä tätä iloa varmaan pitkään riitä, kun auringolla on niin uskomaton voima.

Aurinkolasit olivat tarpeen ja aurinkorasvaakin olisi saanut olla. Osaan nyt eläytyä janoisten havujen ja rodojen maailmaan, kun kevätaurinko porttaa ja juuret ovat vielä jäässä :). Suojausta tarvitaan niin ihmisille kuin kasveillekin.


20 kommenttia:

 1. Oi miten upeita nuo ylimmäiset narskut ovatkaan. Kevät on niin ihanaa sipuliaikaa =)

  VastaaPoista
 2. Voih, en muista milloin olisin viimeeksi päässyt hankikannolle...täälläpäin Suomea nuo hankikannot ovat muistoja lapsuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on mennyt useampia talvia heikolla lumitilanteella. Tänä vuonna on päästy hiihtämään, jäille ja hankikannoillekin lopulta. Vuodet eivät ole veljeksiä.

   Poista
 3. Ihanat kevät kukat! Meillä oli ihan kivat hankiaiset. Kävin potkurilla potkimaan pitkin peltoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva sana tuo hankiaiset :). Voisin vaikka ruveta käyttämään. Juu, potkurilla olivat jotkut liikkeellä täälläkin pelloilla ja jäällä.

   Poista
 4. Onpas ihanat kuvat. Meilläkin on mukavat hankiaiset. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
 5. Minulla kasvaa puutarhassa tuo Apricot Whirl. Se on kaunis. Pari päivää sitten ostamani torvinarsissit ovat kohta täydessä kukassa. Olisi pitänyt viedä ne yöksi vaikkapa viileään autotalliin. No, pääsiäiseksi sitten uusia ja nukkuneet odottamaan maahan istuttamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulikukat tosiaan innostuvat avautumaan todella nopeasti huoneenlämmössä. Pitääpä istuttaa ulos tuo aprikoosi, kunhan sulostuttaa pääsiäispöytää.

   Poista
 6. Oi miten kauniita ovat pääsiäiskukat Nyt on hyvät hankikannot joka puolella :)

  VastaaPoista
 7. Minäkin ostin jo muutaman sipulikukan sisälle kevättunnelmaa luomaan, mutta lisää täytyy pääsiäiseksi käydä ostamassa. Täällä on ollut viikon verran yöpakkasia ja olen siksi malttanut mieleni enemmiltä hankinnoilta. Olen näet järin laiska kantamaan sipuliruukkuja edestakaisin sisään ja ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niitä aina muista ottaa sisälle. Joskus olen kaivellut narsissipurkit lumen alta ja nytkin näyttää pääsiäiseksi lupaavan räntää ja lunta.

   Poista
 8. Tuo oranssi narsissi on tosiaan mielenkiintoisan näköinen. Olisi mukava nähdä se sitten auenneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän muistaa ottaa kuvan ja laittaa tänne, kunhan kukat kunnolla aukeavat.

   Poista
 9. Kaupoissa onkin ollut monenlaista sipulikukkaa tarjolla. On ne vaan niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat ja valikoima tuntuu laajenevan vuosi vuodelta.

   Poista
 10. Hienoja kevätkukkia, tuovat mukavasti kevättunnelmaa, vaikka talvi olisikin vielä puutarhassa.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...