sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Huonekasvien henkiinjäämisopas


Kasvi- ja puutarhakirjat ovat nykyisin erittäin lukija- ja silmäilijäystävällisiä. Hykerryttävän hauskassa muodossa tietoa tarjoaa tuore käännösteos, Veronica Peerlessin Huonekasvien henkiinjäämisopas: Vinkkejä hortonomisesti heikkotaitoisille (Gummerus 2017). Kirjan nimi ja alaotsikko jo huokuttivat tarttumaan siihen näin huonekasvien keväthuollon aikaan.

Kun kannet aukaisi, sisältö imaisi mukaansa heti. Joskus muinoin ulkomaiset käännöskirjat esittelivät enimmäkseen eksoottisia kasveja, joita Toimelan leveysasteilla ei näkynyt. Nykyisin on toisin. Tässäkin kirjassa suurin osa kasveista on suomalaiselle viherpeukalolle vanhoja tuttuja.

Toisaalta maailma on tullut lähemmäksi myös kasvien osalta ja kotoisista kaupoista saa jos jonkinlaista ulkomaistakin kasvia. Trendit tulevat maailmalta meillekin, olivatpa ne sitten lihansyöjäkasveja tai ilmakasveja.
Peerless opastaa aloittelijankin alkuun, kertoo kasvien hankinnasta, paikan ja ruukkujen valinnasta, hoidosta ja lannoituksesta. Sekä epämiellyttävistä puolista kuten tuholaisista ja kasvitaudeista.

Sisällysluettelo auttaa selkein kuvin löytämään kasvit, joista lukija etsii tietoa. Ja kukapa enää jaksaisi lukea pelkkää tekstiä sivutolkulla! Tässä kirjassa on selvästi hyödynnetty nykyisin digimaailmasta tutuksi tullutta tapaa jakaa tieto pieniin kokonaisuuksiin, vinkkilaatikoihin ja opastaviin symboleihin.Kirjassa on nopeat ensiapuohjeet erilaisiin kasvien hätätilanteisiin. Ja niitähän tulee, vaikka ei kuuluisikaan hortonomisesti heikkotaitoisiin. Jokaisella lajilla on omat metkunsa, jotka on opeteltava, että päästään sinuiksi.

Maria Kivelä on onnistuneesti suomentanut kirjan englannista. Kasvit löytyvät hakemistosta sekä suomen- että latinankielisillä nimillä. Kirjan taitto on ilmava ja kaunis. Suosittelen tutustumaan!

4 kommenttia:

  1. Huomasin kirjasta mainoksen kun se julkaistiin ja ajattelin, että tuo pitäisi lukea. Tämä esittely vain vahvisti tunnetta :) Sitäpaitsi olen ihan surkea huonekasvien kanssa, joten hyötyäkin tästä mun tapauksessa olisi ;)

    VastaaPoista
  2. Jopas on hauskan näköinen opus, pitää laittaa muistilistalle sillä tiedän erään jolle tämä on oikein osuva synttärilahja 😊

    VastaaPoista
  3. Kivan oloinen kirja :) Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...