torstai 3. toukokuuta 2018

Alppiruusuja ihmettelemässä


Olen niin onnellinen viime talvesta! Vaikka se oli pitkä ja sitkeän luminen, se oli kasvien mieleen. Lumipeitteen alla monet kasvini ovat talvehtineet paremmin kuin koskaan. Alppiruusutkin ovat kauniin vihreitä.

Lurpottavat lehdet tosin hiukan huolestuttavat. Nämä ovat vasta parin vuoden ikäisiä alkuja, mutta nuppuja näyttää olevan kivasti. Otin vappuna pois varjostushuput ja kastelin taimet hyvin.


Lopulta vein niille jopa lämmintä vettä. Vieläkään lehdet eivät ole tanakasti vaakatasossa. Mahtavatko nämä tästä nousta?Siinä rhodoja ihmetellessä silmä sattui myös mustilanhortensiaan. Sen viimevuotiset kukinnot näyttivät kauniilta kuin pitsi kaiken kevään värittömyyden keskellä. Toivottavasti tämäkin alkaa kohta näyttää elonmerkkejä.


No, kaikki ei sentään ole väritöntä keväälläkään. Lumet ovat hädin tuskin sulaneet raparperipenkistä, kun sieltä moskan ja mullan keskeltä puskee jo kirkkaanpunaisia raparperin alkuja. Kirkas punainen suorastaan häikäisee!

9 kommenttia:

 1. Tuo lehtien alaspäin riippuminen on ihan tavanomaista ja asia korjaantuu kyllä ilman lämmetessä. Runsas kastelu haalealla vedellä auttaa suuresti rodoja näin keväällä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kannustuksesta. Usko meinasi loppua, mutta kastelemaan siis vain.

  VastaaPoista
 3. Meillä myös lehdet ovat olleet alaspäin. Suurimman alppiruusun lehdet ovat jo ylöspäin, pienimmän edelleen alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan isommaksi ehtivät alppiruusut kestävät enemmän hankaliakin olosuhteita kuin pienet alut.

   Poista
 4. Alppiruusut näyttävät aina hieman surkeilta keväällä, lämmin kevätsade tai kastelu saa ne virkistymään ja kannattaa suojata kasvi kevätauringonporotukselta varjostuskankaalla ettei kuivahda, jos maa vielä jäässä. Mukavaa loppuviikkoa sinne. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin vappuna suojahuput pois, kun maa tuntui sulalta. Ehkä oli turhan aikaista.

   Poista
 5. Samalta näyttää minunkin alppiruusu. Taidankin tästä lähteä kastelemaan :)

  VastaaPoista
 6. Minulla ovat lisäksi vähän ruskettuneita vaikka peitin jo helmikuussa ja olen antanut niille lämmintä vettä. Mutta odotellaan.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...