maanantai 14. huhtikuuta 2014

Vihreää, punaista ja keltaista!


Olen jo pitempään huokaillen lueskellut eteläisempien puutarhablogien postauksia kevään edistysmisestä pihalla. Täällä viitosvyöhykkeellä länsirannikolla on ollut tasaisen ruskeaa, vaikka lunta ei juuri ole ollutkaan. Mutta nyt: Aurinko on paistanut muutamana päivän, eilen satoi ja paistoi kuin Alatalon laulussa ja lämpö kipusi reippaasti plussalle.

Jo alkoi kukkapenkeissä tapahtua. Ei täällä vieläkään mikään kuki (paitsi kukkakaupasta haetut narssissit ja orvokit), mutta elävää pukkaa mullasta kuitenkin esiin. Ensimmäisten joukossa nenänsä näytti särkynyt sydän, ja oli särkeä sydämeni, kun sen havujen alta eilen löysin.
Tai kukkiihan täällä melkein, nimittäin rantakalliolta kivikkopenkkiin siirretty maksaruoho. Niin pääsiäisen keltaista että!


Kevätvuohenjuuri on aina yhtä nopea ja sitkeä kevään tuoja. Kohta varmaan nuput työntyvät viime kesän roskien seasta.Sitten on tämä ensimmäisten joukossa nouseva kasvi, jonka nimestä minulla ei ole hajuakaan. Joku voi varmaan kertoa?


Tähän tulee paksujen varsien päähän roosaan vivahtavat, punertavat kukat. Ei mikään kukkasten kuningatar, vaan aika vaatimattoman näköinen. Oikeanpuolimmaisessa kuvassa saman kasvin kuivunut kukinto. MIkähän tämä lienee nimeltään?

Tästä se lähtee kevät Toimelassakin. Hienoa aikaa huhtikuusta juhannukseen, kun vihreys lisääntyy ja kaikki kasvaa silmissä. Kasvua vartioi tänään radion viikon luontoääni eli Naakka. Väittivät sympaattiseksi linnuksi, mutta aika äkäiseltä tuo grillikatoksen piippua vahtiva otus minusta näyttää. Taitavat rakentaa pesää. Piippu vie vanhaan puuhellaan, joka on jo aikansa elänyt ja tehtävänsä täyttänyt, joten ei sen puoleen väliä.
Mustarastaskin tepasteli nurmikolla tai paremminkin sammalikolla :) Pitkällä keltaisella nokalla löytyy varmaan syötävää.


Itse en ole ehtinyt paljon pihalla tepsutella, vaikka lomalla olenkin. Päivä kun kului puutarhamyymälöitä kiertäessä. Joskus sekin kierros on tehtävä. Löytyi monenlaista purkkia, lannoitetta, istukassipuleita, penkinreunuksia ja suodantinkangasta. Nyt sitten odotellaan roudan sulamista.

2 kommenttia:

  1. Minusta kevään ensikukkasia on noi uudet versot kun ne nostaa päänsä sulavasta maasta. Minun pitää myös tehdä kierros puutarhaliikkeissä. Tarviin myös kalkkia ja kevät lannoitetta. Ja muutaman ruukun. Ja varmaan tulee mukaan motain mitä en tiennyt tarvitsevanikaan ennen kuin näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, aina se jaksaa ihmetyttää, että kasvit selviävät talvesta ja nostavat päänsä maasta esiin. Puutarhamyymälä on vaarallinen , mutta ihana paikka :)

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...