sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kasvimaan hahmotelma


Perjantai-iltana katselin keittiön ikkunasta lumen peittämälle pihalle. Kas vain, hyötymaan lavakaulukset alkavat hahmottua kinoksista! Ilo se on pienikin ilo.

Ajatella, että monena vuotena tähän aikaan on jo heiluttu haravan kanssa siistimässä pihaa. Nyt ei ole toivoakaan.Kevään edistymisen huomaan kuitenkin joka päivä. Uskokaa tai älkää, vielä muutama päivä sitten lumikerros ylsi marjapensaiden kehikon yläosaan saakka.
Lämpimän viikonlopun jälkeen maata on näkyvissä jo siellä täällä ja meren jäällä sai jalat kastumaan. Tänään olikin parhaimmillaan 15 astetta lämmintä. Alkaa totisesti näkyä luonnossa ja puutarhassa!Perjantaina tämäkin penkki oli vielä kokonaan lumen vallassa. Hämmästyinkin suuresti, kun tänään huomasin jouluruusujen paljastuneen. Kukista ei tietoa, mutta ehkäpä...

Lauantai kului sisällä kevätpuuhissa, kun pihahommiin ei vielä päässyt. Sain vaihdettua kesäverhoja ja mattoja sekä pestyä ikkunoita. Kuulun ihmisiin, joilla vuodenaika ei vaihdu, ellei verhoja ja mattoja vaihdeta. Mukava saada homma tehtyä ennen kuin ulkona kevättyöt käynnistyvät.

Ai niin, myös alppiruusut ovat ravistaneet lumikerrokset harteiltaan. Esillä on viljalti nuppuja ja hienosti lumen alla vihreinä säilyneitä lehtiä. Toivottavasti varjostussuojat toimivat, eikä kevätaurinko pääse hyvin onnistunut talvehtimista tuhoamaan.

Minusta tuntuu, että lumitalven jälkeen on odotettavissa hieno kukkakevät. Mutta on maltettava odottaa.

1 kommentti:

  1. Meillä on lumet poissa, mutta minulla ei ole ollut aikaa sinne puutarhaan. Viikon päästä pääsen aloittamaan. Kyllä se tuo aurinko tekee hyvää työtä ja pian olette ottaneet meidät kiinni puutarhassa.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...