lauantai 5. tammikuuta 2019

Yöllinen vieras lintulaudalla


Usein on mietitty, että mitähän kaikkea pihalla yöllä tapahtuu. Viime aikoina on lintuja ruokkivia myös peloteltu siimahäntien invaasioilla. Ruokimme paljon lintuja ja varsinkin pikkuvarpusilla on tapana nakella siemeniä reippaasti myös ruokintalaudan alle ja ympärille. Halusimme ottaa selvää, ketä maahan pudonnut ruoka kiinnostaa ja hankimme riistakameran.

Tässäpä otos ensimmäiseltä yöltä. Ei varsinainen yllätys, sillä olin kyllä nähnyt jäniksen jälkiä pihalla ja papanoita raparperipenkissä. Mukavampi vieras joka tapauksessa kuin rotat, joita ei onneksi näkynyt :).

Kamera ainakin toimi ja havaitsi liikkeen. Kuvan laatua ei voi kehua ainakaan pimeässä otetuissa kuvissa. Sisällä ja valoisassa kuvat olivat ihan ok ja väritkin mukana. Eipä öisellä, lumisella pihalla kyllä juuri värejä olekaan.

Jännä nähdä, mitä muuta kamera tallentaa talvisina öinä ja varsinkin sitten, kun yöt valoistuvat kesällä. Ties vaikka heräilevät karhut tulisivat kaura-apajalle...

5 kommenttia:

 1. Olen ruokkinut lintuja vuosikausia, mutta rottia tai niiden jälkiä en ole ikinä täällä nähnyt. Muutaman metsähiiren kyllä. Rottaongelma on tiiviillä kaupunkialueilla todellinen, kun saatavana on paljon muutakin kuin vain linnunruokaa. Onhan rotat mahdollisia täälläkin, joten tarkkaillaan.

  VastaaPoista
 2. Kiva kuva vieraasta:)
  Metsähiiret ovat useimmiten todennäköisempiä vierailijoita kuin rotat.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti nyt ei sentään karhut 😀.

  VastaaPoista
 4. Kiva hankinta, mukava seurata mitä lintulaudalla tapahtuu, eihän sitä kukaan ehdi kokoaikaa reaaliajassa vahtiakaan (etenkään yöllä). Ei varmaankaan millään kameralla saa kovin ihmeellisiä kuvia pimeässä, hyvinhän tuosta selvää silti saa.

  VastaaPoista
 5. Hauska yöllinen vieras. Meillä on lintulaudan alla lumessa reikiä, ilmeisesti myyrät käyvät siellä herkuttelemassa ylijäämillä.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...