lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kaiser Friedrich tervehtiiKoskapa olen raportoinut blogiin tähän saakka seikkaperäisesti kahden gloxinian kehitystä mukulasta väri-iloittelijoiksi, täytyy myös hitaamman Kaiser Friedrichin loiston päivät tallentaa. Tämä punainen kaunistus heräsi henkiin paljon veljeään Kaiser Wilhelmiä myöhemmin, kuten olen aiemmin kertonut, ja on nyt parhaassa kukassaan. Nuppuja ilmestyi lopulta toistakymmentä. Odotus palkittiin!Liilavalkoinen Kaiser Wilhelm kukki vielä vähän suuremmilla kukilla kuin punainen Friedrich ja on nyt lopettelemassa. Viimeisiä samettisia ihanuuksia viedään.

Yritän säilyttää mukulat talven yli. Katsotaan, mitä niistä ensi keväänä syntyy vai syntyykö mitään.

Ulkona jyrisee ukkonen. Pilvinen, hiostava ja painostava kesäpäivä kääntyy iltaan.

9 kommenttia:

 1. Upeat gloxit. Kukat ovat kuin samettia ja värit niin kauniit. Toivottavasti saat mukulat talvetettua. Aurinkoista kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yritetään. Lämpöä sinnekinpäin Suomea.

   Poista
 2. Gloxiniat on ihanan eksoottisia. Ajattelin syksymmällä kokeilla sen kasvatusta siemenestä, tuossa lupailtiin että kukkisi jo 5 kuukauden päästä kylvöstä. Kokeile vaan mukulan talvetusta, toivottavasti säilyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa että oikein siemenestä, vau! Semmoinen ei ole tullut edes mieleen. Jos nyt talvetus edes onnistuisi.

   Poista
 3. Mulle ihan uus tuttavuus. Näin sitä oppii uutta kukkien maailmasta. Upeat on kukat molemmissa. Kyllä se hoito kannattaa, palkinto on sitten ihana :)

  Hiostava on täälläkin ilmanala, mutta onneks pääsee järveen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja täällä mereen. En muista milloin olisin viimeksi käynyt niin paljon meressä uimassa kuin viime viikkoina tai milloin vesi olisi ollut yhtä lämmintä. Eikä levistä tietoakaan täälläpäin.

   Poista
 4. Onpa komeat kukat. Jos pitäisi vain toinen valita, niin valinta olisi vaikea.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...