sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Sipulikukat muhimaan


Kerrankin sain ajoissa upotettua kukkasipulit muhimaan. Lämpimästä syksystä oli apua :). Tuli hankittua sipuleita pussi poikineen, narsisseja, krookuksia ja tulppaaneita. Erikokoja ja -värejä. Toivottavasti menestyvät ja ilahduttavat keväällä.

Ostin myös kukkasipuleille tarkoitettua ravinnetta ensimmäistä kertaa. Liekö siitä oikeasti jotakin apua muihin lannoitteisiin verrattuna? Vähän epäilyttää, kun joka yrtille pitäisi nykyään olla oma purkki. Miten ihmeessä mummojen kukat ennenvanhaan kukoistivat navetan ja tallin tuotoksilla?


Erityisellä mielenkiinnolla odotan tätä Black Hero -tulppaania. Mustia tulppaaneja ei Toimelassa ole ennen nähtykään. Pitäisi olla myös kokoa ja näköä, korkeuttakin puoli metriä.


Ja välineurheiluakin tuli harrastettua. Hankin sipuleiden istutuskairan. Tähän asti olen tullut toimeen ilmankin, mutta olihan se ihan kätevä peli. Kyljessä oli vielä mitta, että näki heti, mihin syvyyteen kuoppa tuli tehtyä. Ei jää ainakaan välineistä kiinni tämä keväinen kukkaloisto.

10 kommenttia:

 1. Sinne mummojen kukkapenkkeihin taijettiin laitta ihan ehta oikeaa ja aitoa p.... :). Hauskan värinen tuo oranssi. Meille jopa puutarhakoulussa aikanaan sanottiin että eri multiin ei ole perää. Joka kasville oma multasäkki ja laatu ei kuulemma pitöny paikkaa, kaikissa samaa ainetta. Mäkin laitoin sipulilannotetta, nyt ekaa kertaa. Saapa nähä. Mietin että voisko vaikuttaa siihen että kun toista kertaa kukkivat auttas siinä sitten että kasvat paremmin, tiiäpä häntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin markkinoivat niitä erivärisiä lannoitepurkkeja, kun tulee ostettua :)

   Poista
 2. Kelpaa odotella kevättä ja upeaa kukkaloistoa :)

  VastaaPoista
 3. Oijoi, vrmana tulossa ihanaa kukkaloistoa keväällä. Toivottavasti lähtevät itämään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nyt on ollut hyvä syyskuu juurtumisen kannalta.

   Poista
 4. Keväällä kukkaloisto palkitsee syksyn urakoinnin. Blogissani pistin sinulle kuvahaasteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyypä käydä vilkaisemassa se haaste.

   Poista
 5. Täällä kukkasipulit vielä hankkimatta, olis viikonlopun ohjelmassa. Viime syksynä ostin ja laitoin ekan kerran sipulikukille tarkoitettua lannoitetta, mutta osa sipuleista jäi silti nousematta. Oliskohan se vaan niin että toisinaan onnistuu ja toisinaan ei...:)

  VastaaPoista
 6. Sitä lantaa mummot sai sieltä navetan- ja tallin takaa ihan mielin määrin. Niissä oli kaikki mitä kasvit tarvitsivat. Nykyään poistetaan ja lisätään, ja sitten jokaiselle kasville pitäs olla omaa. Mutta kylläpä keväällä saakin silmä ihastella kukkaloistoa.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!