sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Syksyn suuntaan mennään


Uskottava se on, että syksy tulee, kun omenat alkavat näyttää näin punakoilta. Jotenkin mieli ei ole vielä jättänyt kesää taakseen, kun loppukesän säät olivat niin kauniita ja lämpimiä. Ja vieläkin sääennusteet lupaavat lämpenevää.

Sato kuitenkin kypsyy ja säilöä pitäisi. Herukat sain viikonlopun aikana lähes poimittua ja mehuakin keitettyä, onneksi.Katse alkaa pikkuhiljaa kääntyä sisätiloihin ja huonekasveihin. Syypäitä ovat sisällä kukkimaan innostuneet kukat. Tässä elämäni ensimmäinen kiinanruusu aloittelee kukintaansa. Nuppuja on vaikka millä mitalla, joten nopeasti lakastuville kukille on luvassa jatkoa.
 
Sain kiinanruusun keväällä anopilta, joka oli kasvattanut sen pistokkaasta. Hyvin näyttää onnistuvan ja nyt minulla onkin toisesta kiinanruususta napattu pistokas juurtumassa. Tämä anopin kasvattama meinasi kesällä kohdata päiviensä pään, kun se joutui ankaran kirvahyökkäyksen kohteeksi. Vein ulos ja suikuttelin erinäisillä aineilla ja työnsin vielä multaan kirvamyrkkytikkuja. Johan kaikkosivat.
 
Vuosi sitten ostamistani orkideoista toinen kuolla kupsahti, mutta tämä jäljelle jäänyt on innostunut kukkimaan kolmatta kertaa. Tällä kertaa kukkavarsia on samaan aikaan peräti kaksi ja kukat ovat aiempaa isompia.

Kasvin lehdet sen sijaan ovat huolestuttavasti nahistumaan päin. Saapas nähdä mitä jatkossa seuraa, mutta nyt nautitaan kukista.

10 kommenttia:

 1. Herkullisia omenoita. Teillä ei taidakaan olla pihlajanmarjakoita riesananne, kuten täällä.
  Orkidean uudelleen kukkiminen ei näytä ollenkaan niin helpolta. Itse olen onnistunut siinä yhden ainokaisen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia muita ötököitä tänä kesänä kyllä onkin ollut, mutta ei pihlajanmarjakoita. Täytyy tunnustaa, että yritin oikein panostaa orkideaan. Hankin orkideoille tarkoitettua lannoitetta ja sumutetta. Uppokastelen kasvin kerran viikossa.

   Poista
 2. Onpas mukava nähdä, että jossakin on tuollainen omenasato. Meillä päin ei omenasatoa juuri tule pihlajanmarjakoin vuoksi. Hieno orkidea!

  VastaaPoista
 3. Ihania omppuja! Meille ei tänä syksynä saada omenista minkäänlaista satoa=(
  Jännä juttu nuo kiinanruusut kun näin kesällä innostuivat kukkimaan. Mulla näyttäisi kovasti samanlaiselta lajikkeelta tuo omani kuin sinunkin kukassa oleva. Samanmuotoinen kerrottu kukka ja värikin sama :) Aika helppo lisätä pistokkaasta. Orkideaa sen sijaan en ole koskaan edes yrittänyt kasvattaa saatikka kukittaa uudestaan. Menee mulle hankaloiden kasvien genreen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taas ei ole mitään käsitystä milloin kiinanruusun pitäisi kukkia. Nyt tu kuitenkin innostui :)

   Poista
 4. Onpa punaposkisia ja virheettömiä omenoita. Meillä pihlajanmarjakoi tuhosi täysin muuten runsaan sadon. Ihana kiinanruusu ja mikä upea orkidea.Toivottavasti saat sen pysymään hengissä. Minun kaikki orkideani menehtyivät viime talvena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, että menetit orkideasi. Sinun hoito-ohjeitasi olen noudattanut ja tämä toinen orkidea on toistaiseksi hyvinvoiva.

   Poista
 5. Komeita omenia ja kauniita kukkia!

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...