lauantai 24. syyskuuta 2016

Satoisan mansikan salaisuus Elan tai Loran
Elokuussa retostelin blogissa mansikoillani, joiden satokausi on jatkunut läpi kesän aivan näihin päiviin saakka. Vieläkin on raakileita, mutta eivät enää taida kypsyä.

Monet halusivat tietää, mikä lajike näin pitkään satoa tekee. En osannut heti kertoa, kun en keväällä tullut laittaneeksi muistiin taimia ostaessani.

Nämä olivat amppelimansikkaa, jonka marjat ovat reilun kokoisia. Ovat menestyneet hienosti myös kohopenkissä, vaikka amppelitavaraa ovatkin.

Kysyin lajikkeesta Siipon puutarhalta, josta taimet ostin. He kertoivat, että heillä oli keväällä myynnissä kahta valkokukkaista amppelimansikkaa eli Elan ja Loran. Molemmat tuottavat suuria ja makeita marjoja. Ehkä tämä on Loran, jonka kasvutapa puutarhan mukaan on hiukan tiiviimpi. Ovat aika tuuheita "puskia",


Ei muuta kuin keväällä Elania tai Lorania kyselemään, jos haluaa pitkälle syksyyn puuron päälle tuoreita mansikoita. Uskomattomasti on satoa tullut, tosin viimeiset marjat ovat menneet etanoiden suuhun.

6 kommenttia:

 1. Oman tarhan mansikka on aina positiivinen juttu. Herkullisen näköisiä.

  VastaaPoista
 2. Nam! Löysit hyvän lajikkeen!

  VastaaPoista
 3. Itsellä on Elan-amppelimansikkaa. Vein jokin aika sitten amppelit kasvihuoneeseen ja tänä aamuna hain vielä mansikoita. Ovat viimekesäisiä, talven mansikat viettivät kasvimaahan upotettuina, ilman amppelia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon tiedosta. Pitää muistaa laittaa kokeiluun ensi kesänä.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...