sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Sinisen hetken unelmiaTammikuu on toiveiden ja unelmien aikaa kotipuutarhurille, kun piha lepää talvihorteessa. Emännän sormet jo hipelöivät vanhoja siemenpusseja ja mieli askartelee kevään esikasvatuksissa.

Tänään, sinisen hetken iskiessä, annoin jälleen kerran itselleni luvan haaveilla pienestä kasvihuoneesta. Tai ei nyt ihan pienestä, vaan sellaisesta, johon mahtuisi tuulisella säällä istuskelemaan tai kauniissa kesäillassa pakenemaan hyttysparvia.

Tuohon kasvimaan kupeeseen kasvihuone mahtuisi. Tähän mennessä olen kokeillut kasvihuoneviljelyä kahtena kesänä kertakäyttöisessä minikasvihuoneessa.


Apua siitäkin on ollut kylminä kesinä, samoin harsotunneleista kevään kirpeissä öissä. Kyllä näissäkin ovat kasvit kasvaneet, mutta oikeaa kasvihuonetta ne eivät tietenkään korvaa.


Kuinka ihana olisikaan saada taimet sisätiloista kasvihuoneeseen jo varhain keväällä. Alkukesät ovat usein kylmiä, mutta sisällä nuo roikaleet vain kasvavat pituutta ja täyttävät pöydät.

Miksi en sitten ole toteuttanut haavettani ja hankkinut kasvihuonetta? Useamman kerran olen valikoimia netistä tutkinut ja todennut, että nälkä kasvaa syödessä tässäkin asiassa.

Ensin on vain ihan pieni ja halpa rakennelma mielessä. Mitä enemmän asiaa tutkii, yhä sopivammilta alkavat näyttää hienot, huvimajaa muistuttavat kasvihuoneet. Ne eivät ole enää aivan halpoja. Tavallisen puutarhurin kukkarossa puhutaan jo pienestä investoinnista.


Puutarhanhoitoon saa uppoamaan muutenkin rahaa rajattomasti, jos niin haluaa. Piharakentaminen ei ole halpaa, maa ja kivet maksavat, samoin kasvit. Piha ei ole koskaan valmis. Talven tuhoja joutuu paikkaamaan ja uuttakin tekee mieli joka vuosi kokeilla.

Unelmia voisi joskus toteuttaa isommalla kertainvestoinnilla, jos vaikka ottaisi pienen puutarhalainan. Ainakin itselläni on aika korkea kynnys velanottoon ja haluan harkita asiat hyvin ennen päätöksiä.

Tähän löytyy netistä nykyisin käteviä sivustoja, joiden avulla lainoja voi vertailla ja kilpailuttaa. Esimerkiksi Sortter tarjoaa tällaista palvelua. Lainaa voi suunnitella omien tarpeiden mukaan Sortterin sivustolla.Joskus haaveilen myös pienestä pihasaunasta. Sepä sopisi mainiosti grillikatoksen viereen. Saunaprojektiin pitäisi saada siippakin innostumaan. Omat voimat ja taidot eivät saunan rakentamiseen riitä. Se onkin sitten toinen tarina.


Kevät on kohta käsillä ja siemeniä aletaan iskeä multiin. Sitä odotellessa ottaisin mielelläni muutaman kunnon talvisen viikon ja hiihtokelit. Kasvitkin tykkäisivät lumikerroksesta.

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Sortter Oy:n kanssa.

2 kommenttia:

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...