keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kirsikkapuu

Tämä ei vielä näytä kovinkaan kummoiselta, mutta kirsikkapuu se on, uskokaa pois. Kaivettiin toista viikkoa sitten se anopin kukkapenkistä, jonne taimia oli putkahtanut kirsikkapuun viereen kokonainen rivi. Tämä oli isoin. Oltiin ahneita ja päätettiin kokeilla isoa, vaikka pienemmät olisivat ehkä helpommin juurtuneet uuteen kasvupaikkaan.

Aika näyttää miten tämä talvehtii vai talvehtiiko ollenkaan. Ehkä joudutaan keväällä hakemaan varakappale :). Ainakin nyt oli hyvä aika istuttaa, kun vettä on tullut viikon verran lähes joka päivä. Kukat alkavat näyttää nyykähtäneiltä, mutta tämä muuttaja tykkää varmaan vedestä.

Osaisiko joku neuvoa, miten kirsikkapuuta pitäisi leikata? Ilmassa on kahdenlaista ohjetta: toisten mielestä talvella kuten omenapuuta, toiset taas liputtavat kesäleikkaukselle. Vähän tuosta istutettaessa napsein, mutta en kovin paljon uskaltanut. Oli valmiiksi niin hyvän mallinen.

Anopilla puu on kasvanut leikkaamatta niin isoksi, että kirsikoita ei saa alas ilman pitkiä tikkaita. Että siinä mielessä leikkaus varmaan kannattaisi.

4 kommenttia:

 1. Onpa komea karkuritaimi! Täytyykin käydä täällä lukemassa nuo leikkausvinkit sillä en omaani ole uskaltanut leikata vielä ollenkaan. On ollut nyt kaksi vuotta ja varmaan olisi syytä vähän kohta parturoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saamme leikkausvinkkejä.

   Poista
 2. Minulla on sellainen käsitys, että kirsikkapuita ei tarvitse leikata. Jos leikkaa, niin se tehdään elokuussa tai aikaisin keväällä. Ison alun olet siirtänyt. Toivottavasti talvehtii!

  VastaaPoista
 3. Onnea kirsikkapuun kasvatukseen. Noin pientä kirsikkapuuta ei vielä tarvitse leikata. Yleensä vasta vanhoja puita leikataan. Leikkaus täytyy ehdottomasti tehdä aikaisin kevättalvella, ennen nestevirtausten alkamista. Leikata voi myös elokuussa. Voit olla vielä pitkään huoletta leikkausten suhteen.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...