torstai 21. elokuuta 2014

Siemenestä se pienikin ponnistaa

Tuliunikko ei järisytä näkyvällä tai isolla kukinnolla, mutta viehättävä sekin on omalla tavallaan. Ensimmäistä kertaa kylvin tänä keväänä tuliunikon siemeniä vanhaan pataan ja tässä tulos. Saatanpa kylvää ensi suveksikin.Tuoksuherne tuoksuu ihanalta aina ohi kulkiessa ja toimii mainiona kukkivana näkösuojana herukkapensaiden edessä. Ihana herne!
Mutta linnuille en kylvämisessä pärjää. Ne päättivät, että tässä padassa lintulaudan alla kasvaa auringonkukkia eikä kääpiölupiineja, joita itse yritin sekaan työntää. No näiden rinnalla muutamat itäneet kääpiölupiinit näyttävätkin todella kääpiöiltä eli linnut olivat ihan oikeassa.Ja itse itsensä siementänyt kehäkukka peittoaa kasvimaan laidassa minun yritelmäni ruiskaunokkipenkistä. Ihmeellisesti kehäkukat ovat ilmestyneet ihan riviin porkkanapenkin väliin, kun jätin vain rikkaruohot kitkemättä...En kylvänyt kehäkukkaa lainkaan tänä keväänä.

6 kommenttia:

 1. Kehäkukka on sellainen kesäkukka, jota vain pitää olla kasvimaalla tai sen reunassa. Minäkään en tänä vuonna kylvänyt niitä, mutta viimevuotiset ovat pudottaneet siemenensä ja sieltä niitä oransseja aurinkoja taas kurkkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, kehäkukka tuo tunnelmaa kasvimaalle.

   Poista
 2. Se on tuo luonto taitava kylväjä ja yllätyksiä piisaa......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Ja nyt ovat yllättäneet sateet ja tuulet.

   Poista
 3. Ihania yllätyksiä :) kaunista kukkaloistoa. Kehäkukkaa ei ole ollut moneen vuoteen, ensi kesänä aion laittaa, jos sekin kerran siementää ite itsensä.

  Unikot ovat viehättäviä, samoin kaikki kukat vaikkeivat hurjasti kasvaisikaan.

  Tuoksuherne, mun lemppari. Ihana tuoksu niistä leijailee :) Hienosti ovat kasvaneet.

  VastaaPoista
 4. Kylvä ihmeessä kehäkukkaa, se kannattaa!

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...