maanantai 6. tammikuuta 2014

Vipinää lintulaudalla


Ehdin jo ihmetellä, mihin pikkulinnut ovat pihaltamme kadonneet, kun joulun aikana oli lintulaudalla kovin hiljaista. Ehkä aloitin talviruokinnan liian myöhään tai leudossa talvisäässä ruokaa on riittänyt luonnossakin. Mutta loppiaisena laudalla kävi lopulta vilske. Tintit ja varpuset olivat yhteistuumin tyhjentämässä pähkinä- ja siemenherkkuja. Päivä oli pilvinen, mutta hauska oli katsella iloisten visertäjien puuhia pihalla.Mukavaahan tämä pyhien vietto on ollut, mutta nyt riittää jo viltin sisällä lorvailu ja herkun puputus. Pablo-poika tahtoo ylös, ulos ja lenkille. Emäntä voi lopettaa kameran naksuttelun ja siirtyä tärkeämpiin puuhiin...

 Hyvää loppiaisen jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Olen huomannut meilläkin lintujen käyvän alkusyksystä ja ruokinnan alettua lintulaudalla tosi tiuhaan ja koko ajan saa olla siemeniä lisäämässä. Sitten käynnit harvenevat talven edetessä huomattavasti. Jo monena vuonna olen huomannut tämän saman ilmiön toistuvan.
  Suloinen koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän mahtavat löytää talvella makoisammat herkut? Välillä epäilen, että harakat ja naakat ajavat pikkulinnut pois. Pablo on jo 9-vuotias vanha herra ja osaa totisesti nauttia elämästä.

   Poista
 2. Täälläkin on liikenne lintulaudalla vilkastunut. Keltasirkkuja ei tosin ole vielä näkynyt. Ehkäpä pakkaset tuovat ne taas kauralyhteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, pakkasia odotellassa katsellaan muita tinttejä.

   Poista
 3. Voi mikä söpö nappisilmä. Meillä linnut on kerinny aloittaa jo kevät laulantansa. Toivottavasti eivät aloita pesintää. No onneksi on tulossa pakkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuulee jo jäätävästi ja pakkasta on kymmenen astetta. Saapas nähdä miten kasvien käy, kun maa ja juuret olivat aivan märkinä ja heti tuli kuva pakkanen. Lumi auttaisi asiaa.

   Poista
 4. Pakkasta on riittänyt täälläkin mutta lunta ei ole tullut juurikaan. Kasvit tarvitsivat apua pakkasen varalle. Suojasimme niitä havuilla ja oksahakkeella. Nyt toivomme että saataisiin lunta hieman lisää.

  VastaaPoista
 5. Ankarat ovat kasveilla olot. Saa nähdä, mitä keväällä nousee.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...