tiistai 14. lokakuuta 2014

Talviunille, zzz


Koleus ja pimeys iskivät lämpimän syyskuun jälkeen kertalaakista ja täysillä. On aika päästää kasvit ansaittuun talvilepoon. Peittelin Sun hit -patioruusut lehtikompostilla penkkiin ja toivon, että ne selviävät kevääseen. Ruusuissa oli vielä paljon nuppuja ja muutama kukkakin, kun leikkasin niitä matalaksi. Otin sisälle maljakkooon, jospa nuput innostuisivat vielä aukeamaan lämpimässä.


Mikäs se tämä? Väärin arvattu, ei ole puikulaperuna. Ne syötiin jo. Tässä komeilee vanhan ajan daalian mukulajuurakko, jonka nostin kellariin talviunille. Komeita ovat, mutta makua on monenlaista... 


Ehkäpä perunannäköiset mukulat ensi heinäkuussa näyttävät taas tällaisilta.


Huonekasveista gloxiniat Kaiser Friedrich ja Kaiser Wilhelm kukkivat lopulta kahteen kertaan. Viimeiset kukat tipahtivat viikonloppuna. Vaikka lehdet olivat vielä vihreitä ja komeita, päästin nämäkin talvilepoon. Yritän keväällä istuttaa mukulat uudestaan, jospa innostuisivat vielä toistamiseen.



Kyllä luonto vain on ihmeellinen, kun näitäkin katsoo eri vuodenaikoina.

2 kommenttia:

  1. Vanhanajan syyshehkut ovatkin daalioiden aatelia. Kestävät vuosikymmeniä eivätkä häpeile uusimpien lajikkeiden rinnalla.Tuo alakuvan suppilokukka on kyllä todella kaunis.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, olen aivan samaa mieltä vanhanajan daalioista ja suppilokukistakin. Toivottavasti kestävät talven.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!