maanantai 17. marraskuuta 2014

Kuusi kuvaa kesästä


Marraskuun pimeydessä on lohdullista muistella mennyttä, helteistä ja kaunista kesää. Kruunu Vuokolta Puutarhan lumoa -blogista sain haasteen valita kuusi kuvaa kesästä. Kiitos haasteesta. Se sai minut heräämään horteesta ja postaamaan parin viikon hiljaiselon jälkeen. Tai ei elämä ole ollenkaan hiljaista ollut. Pikemminkin kiireistä töiden ja opiskelujen parissa.
Valitsin mukaan puutarhakuvien lisäksi vähän muutakin kesätunnelmaa. Viime kesänä uitiin ja soudeltiin.


Kesä oli myös rakennelmien aikaa. Nyt tuli vähän fuskattua ja tehtyä kuvakollaaseja, kun ei kesää yksinkertaisesti saa mahtumaan kuuteen kuvaan, sori. Siis Toimelassa tehtiin roskakatos, köynnöskehikko ja yläkuvassa vielä keskeneräisenä näkyvä istutusallas havuille, rodoille ja hortensioille. Lisätietoa löytyy aiemmista kesän postauksista.Siemenestä kasvatettu amppelitomaatti tuotti leikkimökin verannalla satoja pikkuriikkisiä, makeita tomaatteja. Satoa riitti lokakuulle saakka.


Palava rakkaus, tuliunikko ja syysleimu. Perennat ja siemenkasvit hehkuivat rinta rinnan suotuisissa säissä. Tässä pimeydessä tuntuu unelta, että moisia värejä olisi pihalla ollutkaan.                           


Valkoinen kelloköynnös meinasi paleltua kesäkuussa, mutta vauhtiin päästyään kukki kauniisti lokakuun pakkasiin saakka. Ensi keväänä kylvän kelloköynnöksen siemenet myöhemmin. Nyt taimet ehtivät vähän turhan isoiksi sisällä, kun kylmä kevät piinasi ulkona.


Leppoisat kesäillat tarjosivat luonnon taidetta. Suomen kesä on vain niin ihana!

6 kommenttia:

 1. Kivat kuvat. Paljon kauniita ja siistejä rakennelmia saitte tehdyksi pihallenne. Mukava, kun vastasit haasteeseen.

  Hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä jäi monta suunnitelmaa toteuttamatta. Kiitos, että haastoit.

   Poista
 2. Suomen kesä on kaunis! Ja aina niin kovin lyhyt. Ennen pitänyt kesästä, olen oppinut pitämään. Ötököistä en pidä edelleenkään.. Kaunista! Ahkerakin olet ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa, mieltä että kesä on kaunis mutta turhan lyhyt talveen verrattuna. Rakennelmissa on kyllä tarvittu vähän puolisonkin ahkeruutta ja taitoja :).

   Poista
 3. Paljon on tapahtunut puutarhassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Into oli kova, saapas nähdä jatkuuko ensi kesänä.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...