perjantai 28. marraskuuta 2014

Mokomatkin rohmut


Viime keväänä jaksoin vielä suhtautua huumorilla naakkoihin, jotka majoittuivat grillikatoksen savupiippuun. Nyt nuo pikinokat ovat alkaneet tympiä, kun tulevat lintulaudalle rohmuamaan kaikki pähkinät heti, kun niitä käyn sinne laittamassa. Pikkulinnut uskaltavat tulla vasta sitten, kun naakat ovat vieneet parhaat päältä. Talipallot sentään laitettiin riippumaan niin, että naakkojen ja harakoiden on palloihin hankala päästä käsiksi.


Mitenkähän naakat saisi muuttamaan muualle? Harakoita on pihapiirissä ollut aina, mutta naakat ovat lisääntyneet vasta viime vuosina. Harakka onkin jotenkin hauskempi otus, mutta naakka kuin sen sijaan pelottavan kammottava pikkulintujen kauhu.


Onko hyviä vinkkejä?

8 kommenttia:

 1. Enpä valitettavasti osaa antaa vinkkiä ongelmaasi. Meillä viime kesänä mökillä naakka oli tehnyt pesän savupiippuun ja sen häätö ei onnistunut, vaan piippu täytyi pesän poiston jälkeen verkottaa huolellisesti. Melkoinen veijari. Kanta on viime aikoina mielestäni lisääntynyt jonkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olinkin kuulevinani jostakin luonto-ohjelmasta, että naakat ovat tosiaan lisääntyneet. Enää ne eivät ole kovin kranttuja pesäpaikkojensa suhteen, lyhyempikin piippu kelpaa kuten meidän grillikatoksen piippu.

   Poista
 2. Täälläkin on naakkoja lennellyt, mutta nyt talven tullen ei ole enää näkynyt. Oisko ruokinta-automaatista apua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Automaattia voisi kokeilla, se on käynyt itselläkin mielessä.

   Poista
 3. Ei saa syrjiä lintuja!

  T. Anni opiskelijatytär

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minä, mutta nuo naakat sorsivat pikkulintuja! Kiitos kommentista, opiskelijatytär :)

   Poista
  2. Ai niin, tuo lintulautua on sinun kouluaikainen puukäsityö. Aika avoin malli.

   Poista
 4. Naakat on viheliäisiä. Mutta niin ihmeen viisaita että niitä on vaikea häätää pois. Ne kun kerran oppii johokin niin niistä ei tahdo millään päästä eroon. Olen myös kyllästynyt niihin lintuihin kun niitä on kaupunkiasunnon luona aivan pilvenä. (siis satoja laumassa joka kasvaa koko ajan)

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!