maanantai 16. helmikuuta 2015

Ihanasti hurahtaneita, Eedenistä pohjoiseen


Oletteko katsoneet Virpi Suutarin dokumenttielokuvan Eedenistä Pohjoiseen, joka kertoo puutarhanhoitoon rakkaudella hurahtaneista ihmisistä? Jos ette, niin katsokaa ihmeessä. Aivan ihana, lämminhenkinen ja hienovireinen elokuva, joka ei alleviivaa, osoittele tai etsi raflaafia yksityiskohtia.

Jokainen pariskunta elää oman näköistään puutarhaelämää. Joku mittaa ja punnitsee jättikurpitsoja, juttelee niille ja taputtelee yöunille. Toiset juoksentelevat saunamyssyt päässä puutarhansa polkuja nautiskellen. Kyllä meitä on moneksi tässäkin Suomen maassa ja hyvä niin.Elokuvan "puutarhatontuille" piha ja kasvit ovat silkkaa raukkautta, kuten elokuvan esittelyteksti lupaa.


Olen vuoden alkuviikkoina päässyt vähän heikosti vauhtiin kukka-asioissa. Tämä elokuva sai taas inspiraation lentämään ja viikonlopun aikana tuli vaihdettua multia huonekasveihin, tilattua kesäkukkien siemeniä (huh, vähempikin olisi riittänyt) ja esikasvatustarvikkeita.

Ajattelin jättää nyt tomaatit väliin, kun oli viime kesäkuussa niin uuvuttavaa paapoa taimia hyytävissä säissä. Ja ne sitovat "juottajansa" aika tehokkaasti kesäksi kotiin. Keskityn kukkasiin tällä kertaa.

Ihanasti alkaa valoa ja aurinkoakin näkyä. Taivas tarjoaa värileikkejään aamuisin ja auringon laskiessa.


16 kommenttia:

 1. Minä tykkäsin kovasti tuosta elokuvasta, olisin voinut katsella pitempäänkin. Toisaalta tunnen sellaisia puutarhaihmisiä, jotka eivät ymmärtäneet ideaa, eivätkä jaksaneet sitä katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on, että makuja on monenlaisia. Ja jos on tottunut katsomaan yhdenlaisia puutarhaohjelmia, tämä elokuva voi olla yllätys.

   Poista
 2. Olen nähnyt tuon dokumentin kahdesti ja voisin katsoa uudemmankin kerran. Pidin siitä kovasti ja minusta se toi hienosti esiin sen, miten puutarhaan voi hurahtaa. Siinä on huumoria ja kaihoisia hyvästijättöjä.

  VastaaPoista
 3. Minäkin katsoin tuon elokuvan osittain kahdesti. Oli tosiaan erilainen, mitä yleensä esitetään. Lisää vaan puutarhoista kertovia ohjelmia, niitä ei ole koskaan liikaa!

  VastaaPoista
 4. Elokuvaa en ole katsonut, joten en myöskään voi siitä kommentoida. Toivoisin kuitenkin laadukkaita puutarhaohjelmia lisää televisioon, sillä viime vuosien tarjonta on ollut aika niukka, ainakin jos vertaa esim. ruokaohjelmiin joita tulee vähän joka tuutista (lue kanavalta)." Puutarhaunelmia" ohjelma Paula Ritanen- Närhen luotsaamana oli mielestäni hyvä ja laadukas sarja. Valitettavasti vain sekin lopetettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että vuosi pari sitten myös puutarhaohjelmia kyllä tuli määrällisesti aika paljon, mutta useimmat olivat ulkomaisia. Kyllähän niitäkin on mukava katsella, mutta kotiomaisista tai pohjoismaisista ohjelmista saa ennemmän kouriintuntuvia vinkkejä Suomen olosuhteisiin.

   Poista
 5. Katsoin tuon elokuvan silloin kun se tuli tv:stä. Tykkäsin kovasti. Voisin kuvitella itse olevani vanhemmiten juuri tuollainen jättikurpitsojen peittelijä ja niille "höpöttelijä" niinkuin tuon yhden pariskunnan rouva oli:) Ihan kaikella kunnioituksella!

  VastaaPoista
 6. En ole nähnyt elokuvaa, mutta luen siitä jo toisesta blogista vähälle aikaa, pakko on kyllä katsoa! Tomaatit ovat niitä hoitoa ja etenkin vettä vaativia kasvatettavia, että aikaahan ne vievät. Minulla on jo parina kesänä ollut sellaiset kukkien kastelu 'porkkanat' ja toimivat oikein hyvin, välillä vaan antaa reilusti vettä ja sitten taas voi muutamaksi päiväksi unohtaa :-)

  VastaaPoista
 7. Elokuva oli tosi hyvä! Olen samaa mieltä Kruunu Vuokon kanssa: Puutarhaunelmia oli ehdoton suosikkini TV:n puutarhaohjelmista. Paljon asiaa, eikä mitään siloteltua hömppää, ja juontajakin tosi asiantunteva ja maanläheinen. Tulispa vaikka uusintana :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä on, että kaikki asialliset ja huolella tehdyt ohjelmat tuntuvat loppuvan?

   Poista
 8. Olen katsonut ja pidin kyllä. Lisää ohjelmia "tavallisista" ihmisistä ja heidän pihoistaan.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...