sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Viisi vastausta kysymyksiin

Pelaguulta sain viiden kysymyksen haasteen jo hyvä tovi sitten. Vastailenpa nyt kysymyksiin sunnuntai-illan ratoksi. En kuitenkaan keksi, kenet voisin haasta uusilla kysymyksillä. Haasteet ovat jo pyörineet lähes kaikissa seuraamissani blogeissa. Mutta tässä vastaukset Pelaguun kysymyksiin.

Rakkain asia puutarhassasi?


Taitaa olla tuo etelänurkkaukseen rakentamamme piilopaikka, joka on rajattu vanhoilla porakivillä. Nurkkauksen seiniä peittää villiviini ja keskellä lorisee pieni vesiaihe. Siellä otan välillä torkut. Heti seuraavina tulevat puutarhakeinu ja lapsilta 50-vuotislahjaksi saatu riippukeinu, jossa muuten profiilikuvassa köllöttelen.


Seuraava tavoite tai tulevan kesän ensimmäinen työ/projekti
puutarhassasi?

Heti keväällä on tartuttava perennapenkkiin ja kaivettava kasvit ylös. Iirikset, sammalleimut, palavat rakkaudet, syysleimut, jaloangervot…iloisena sekamelskana. Vällillä niitä on pantava ruotuun. Myös kasvimaalla pitää harrastaa vuoroviljelyä ja siirtää mansikkamaa perunamaan paikkalle ja päinvastoin.

Asia, josta et voisi luopua mistään hinnasta?

Jaa siis pihalla? En tiedä onko sellaista. Moni asia pihalla on tärkeä, mutta ei kuitenkaan ainutkertainen tai korvaamaton. Yritän olla kiintymättä liikaa tavaraan tai materiaan. Mutta omasta ajasta, rauhallisista hetkistä ajatusten virrassa en ole valmis luopumaan. Teen työtä ihmisten parissa, välillä on pakko saada ladata akkuja yksin. No, tietenkin olisi hauska nähdä, mitä viime kesänä valmistuneesta havujen, rhodojen ja hortensioiden istutusaltaasta vuosien mittaan kehittyy..., mutta voihan se olla, että sillekin hinta löytyisi.


Asia, tai esine josta voisitkin luopua, jokin turhake?

Niitä riittää. Juuri eilen hävitin autotallista sinne kertynyttä roinaa: pahveja ja pienmetallia keräyspisteisiin. Ja keräsin myös peräkärryllisen tavaraa odottamaan matkaa hyötyjäteasemalle. Hajonneita huonekaluja ja sen semmoista. Autotallissa on aivan liikaa hyllyjä ja ne ovat täynnä tavaraa, josta iso osa joutaisi lähteä.

Tärkein asia tällä hetkellä elämässäsi?


Lähimmät ihmiset ja terveys, mikäpä muukaan.Tässä iässä sitä huomaa, että monenlaista kremppaa ilmaantuu kovin helposti. Eikä puolisoakaan kannata pitää itsestäänselvyytenä.

Bonuskysymys: Ajatuksesi tästä hetkestä, mitä ensimmäisenä tulee mieleen?

Päivittän havahdun ajan nopeaan kulumiseen. Yli 50 vuotta elämää elettynä ja niin mahdottoman paljon mielenkiintoisia asioita vielä tekemättä. Joku viisas sanoi televisiossa eilen, että yrittää elää mahdollisimman arkisesti ja tylsästä, jotta aika kuluisi hitaasti. Minä en ole pitkään aikaan enää hokenut, että olisipa jo perjantai tai olisipa jo kesä. Ne tulevat joka tapauksessa älyttömän nopeasti.Kiitos kysymyksistä Pelaguu, ne panivat pohtimaan syntyjä syviä.

12 kommenttia:

 1. Kiva lukea Tuulevi vastauksiasi. Ajan nopeaa kulumista nykyisin ihmettelen minäkin :-)
  Vastasin myös tähän haasteeseen, mutta erilaisin kysymyksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Käyn kurkkaamassa myös sinun vastauksesi.

   Poista
 2. Ihania kiviä ensimmäisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä ei enää ole kovin helposti löydettävissä.

   Poista
 3. Kiitos vastauksista. Niitä on aina ilo lukea! Hyviä olivat. :)

  VastaaPoista
 4. Silmäni takertuivat tuohon kirjavalehtiseen murattiin, kylläpä se näyttääkin kivalta. Aika kuluu nopeaan, kun maanantaista eroon pääsee, niin samantien huomaakin koko viikon taas kuluneen.... Vanha kansa taitaa olla oikeassa, kun sanoo elämän olevan yhtä joulua ja juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muratti on minustakin kaunis ja lisäksi sitkeä ja kiitollinen kasvi istutuksissa.

   Poista
 5. Hienot vastaukset ja kuvat. Samoilla linjoilla kysymysten suhteen mennään täälläkin. Mukavaa ja rauhaisaa kevään odotusta.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia. Mulla olisi myös pari kukkapenkkiä, jotka pitäisi uusia. Sitä puutarha-aikaa minäkin toivoisin lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarha-aika - sehän on aivan mahtava uusi sana ja käsite.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...