tiistai 17. tammikuuta 2017

Vihreä talviVaikuttaakohan ilmastonmuutos myös huonekasveihin? Yleensä omat viherkasvini ovat varsinaisia rääpisköjä tammi-helmikuussa. Tuntuvat suorastaan kuolevan käsiin. Tänä talvena kaikki on toisin. Yksikään ei ole talven aikana täysin ränsistynyt ja uusi kasvukausi on jo käynnissä. Esimerkiksi viirivehka näyttää innostuneen kasvattamaan uusia versoja.


Kiinanruusua vasta ihmettelenkin. Viime talvena se oli tosi surkeassa kunnossa, mutta virkkui keväällä leikkaamisen  ja uudelleen istuttamisen jälkeen. Nyt kasvi näyttää hyvinvoivalta. Opaskirjan mukaan kiinanruusua pitäisi leikata tammi-helmikuussa reippaasti. Mitenkähän tätä raaskii leikellä? Järki sanoo, että kovalla kädellä saksimaan, mutta tunnepuoli panee hanttiin.

6 kommenttia:

 1. Mä olen kans ihmetellyt mun kiinanruusuja kun ihan joulukuulle asti pukkasivat kukkanuppuja ja kukkivat. Viime keväänä jäi leikkaamatta ja se kyllä kostautui, aika harvoja ovat. Nyt on pakko leikata vähän reippaammin. Kiinanruusun latvapistokkaat on helppo juurruttaa vesilasissa ja lähtevät hyvin kasvuun kun ne sitten istuttaa multaan. Näin olen saanut itselle lisättyä useamman kiinanruusun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, leikattava kai on. Niinhän ne ohjeet kertovat. Jos sitten niitä pistokkaita ottaisi.

   Poista
 2. Hyvinvoivilta näyttävät tähän aikaan vuodesta. Omat kukkani ovat myös niin sanotusti "melko hyvässä hapessa."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkien kannalta siis hyvä talvi sinullakin. Ehkä ulkonakin edellisvuotta armollisempi.

   Poista
 3. Hyväthän ovat kasvisi Hyvin terhakkaan näköiset Hyvää keskiviikko päivää sinulle

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...