sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Viisi puutarhamuistoa kesältä 2018

Sain tämän haasteen jo kuukausi sitten Puutarha on kotini -blogista. Kiitos haasteesta Gitta ja pahoittelut, että vastaaminen venyi näin pitkään. Haaste on lähtöisin  Maatiaiskanasen elämää -blogista.  Tarkoitus on kertoa viidestä parhaasta puutarhamuistosta kuluneelta vuodelta.

Blogini on elänyt hiljaiseloa kaamossyksyn. Nytpä olikin haasteen myötä virkistävää palautella mieleen kulunutta kesää väreineen, tuoksuineen ja helteineen. Suomen vuodenajat ovat niin uskomattomia! Ei millään meinaa käsittää, että pihalla voisi olla vielä joskus lämmintä ja vihreää, mutta uusi kevät tulee kuitenkin aivan kohta. Heti, kun joulu on nautittu.

Tässäpä tulevat minun viisi parasta puutarhamuistoani vuodelta 2018.1. Alppiruusut kukoistivat ja kukkivat runsaammin kuin koskaan aikaisemmin. Edellinen lumitalvi suojasi niitä sopivasti. Nuput aukesivat ja uusia versoja kasvoi runsaasti. Todellakin toivon, että tulevat talvi on rhodoille yhtä suotuisa ja saan nämä elämään ja kasvamaan myös jatkossa.2. Ostin keväällä kertakäyttöisen minikasvihuoneen. Ensimmäinen kasvihuonekokeiluni. Kesä oli jopa liian kuuma ja lämmin kasveille, mutta satoa tuli runsaasti. Paahde ja toisaalta myrskytuulet kohtelivat muovikasvaria sen verran kaltoin, että se meni syksyllä roskiin. Hintansa se kuitenkin haukkui ja kesän palveli. Kasvihuoneinto ei ainakaan laantunut tämän kokemuksen myötä.
3. Hauska kokeilu menneeltä kesältä oli munakoiso White Egg. Kaikkea kasvikunta tuottaakin, kun tällaisia munia putkahteli kasvihuoneeseen. Kiva oli kokeilla, vaikka ei näistä nälän tappajiksi ollutkaan.4. Keväällä kaivettiin pihalta pois röyhytatar-pensaat ja istutettiin tilalle valamonruusuja. Ne kasvoivat kesän aikana huimasti, kukkivat ja tuottivat myös marjoja. Odotan niin, että ruusupensaat venyvät parimetrisiksi, tuoksuviksi pöheiköiksi...5. Keskikesä oli niin kuuma ja helteinen, että en juuri kastelun lisäksi jaksanut pihalla muuta puuhastella. Elokuussa sentään saatiin jotain näkyvää aikaiseksi. Nostettiin etupihalta pois ikivanhat saniaiset. Penkki meni kokonaan uusiksi. Tilalle tuli pikkupuita ja kuunliljoja. Olen haaveillut tästä jo pitkään ja olen tosi onnellinen, että suunnitelma toteutui.

Voi olla, että tämä haaste on jo heitetty lähes jokaiseen puutarhablogiin, kun aikaa on kulunut. Lähetän kuitenkin kapulan eteenpäin.

Haastan mukaan seuraavat blogit:
Kotipuutarhuri
Satupuutarha

Suvipiha


Haasteen säännöt:


Tee postaus siitä, mitkä viisi puutarhamuistoa olivat parhaat tältä kaudelta (siitä lähtien, kun esikasvatuskausi alkoi päättyen tähän hetkeen).


Kerro postauksessasi, että haaste sai alkunsa Maatiaiskanasen Elämää-blogista.
Kerro, keneltä itse sait haasteen ja haasta vähintään kolme blogiystävääsi mukaan.
Käy kirjoittamassa postauksesi Maatiaiskanasen Elämää -blogin "5 parasta puutarhamuistoa menneeltä kaudelta" -haastepostauksen kommenttikenttään, niin se lisätään haasteeseen osallistuneiden listaan.

13 kommenttia:

 1. Kauniita kesämuistoja. Meilläkin alppiruusut kukkivat keväällä runsaasti varmaankin juuri tuo suojaisa lumitalvi. Hieno munakoiso todella puhtaanvalkoinen ja hyvin on satoisan näköinen hyötypuutarhakin ollut. Viime kesä oli kyllä niin mahtavan ihana, että siitä riittää vielä vuosiksi muisteltavaa. Mukavaa joulukuun alkua. ~Katja

  VastaaPoista
 2. Kiva kun otit haasteen vastaan, nyt onkin sopiva aika muistella kesää. Viime kesä olikin kesien kesä. Hauska tuo munakoiso, todellakin kuin kananmuna kasvaisi pensaassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi haasteesta. Oli mukava muistella näin erikoista kesää.

   Poista
 3. Mukava kun haaveet toteutuu, vaikkakin pitkän ajan päästä, mutta kuitenkin.
  Hauska valkoinen munakoiso. Valamonruusu on ihana, mutta alkaa muutaman vuoden oltuaan tehdä noita juurivesoja aika lailla. Ainoa miinus tälle ruusulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä valamonruusulla on tilaa kasvaa ja rönsyt menevät ruohonleikkuriin, näin ainakin toivon 😉.

   Poista
 4. Hauska kesämuisto tuo munakoiso! Minä oikein hieraisin silmiäni kuvaa katsoessani ennen kuin tekstistä selvisi, ettei siinä olekaan mikään nuppu tai kukka ;)
  Valamonruususta kasvaa kyllä melko nopeasti pöheikkö tai viidakko, mikäli juurivesoja ei pidä kurissa, mutta upea ruusu se on.
  Kiitos haasteesta - vastaan siihen viimeistään kun joululahjakiireet hellittävät (melko monet villasukat olisi tarkoitus vielä kutoa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen vastauksiasi. Uskon pärjääväni Valamonruusulle, mutta aika näyttää. Näillä hiekkakenturoilla harvemmin mikään rönsyää liikaa.

   Poista
 5. Mukavia muistoja menneeltä kesältä, varsinkin tuo munakoiso! Ja tuo viimeisen kuvan tunnelma vetoaa minuun kovasti ♥ Kiitos haasteesta, en sitä vielä ollutkaan saanut, joten mielelläni siihen vastailen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, mielenkiinnolla odotan sinun kesämuistojasi.

   Poista
 6. Oi joi, miten ihania muistoja <3 Kiva, että kasvihuone-kokeilu oli mukava <3 Kiitos paljon, että osallistuit haasteeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi haasteen aloittamisesta. Näin syksyn pimeällä kesän muisteleminen on tosi terapeuttista.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!