lauantai 10. marraskuuta 2018

Aloen kasvattajaksi?


Olisinpa ammatiltani aloen kasvattaja. Jostakin syystä aloe verani poikivat käsittämätöntä tahtia. Tämäkin yksilö on syksyllä yksikseen omaan purkkiin istutettu. Nyt on todella ahdasta. Keväiseen jakoon ja mullanvaihtoon on vielä matkaa, saapas nähdä miten tämän populaation käy.

Aloe vera on mielestäni helpoimmista helpoin kasvi, joka menestyy niin huonekasvina kuin kesällä ulkonakin. Ja lisääntyy, voi hyvä tavaton sentään! Maailmani uhkaa täyttyä aloesta.

Aloe ei nirsoile, kastelipa vähän tai paljon, olipa kasvupaikka varjoinen tai aurinkoinen. Mieluummin ehkä kuitenkin varjoinen. Paahteisella eteläikkunalla lehdet tosin saattavat palaa. Mutta henki tästä ei lähde millään.

Suosittelen kaikille niille, joilla huonekasvit eivät yleensä menesty. Aloe ei petä. Kesällä se saattaa ulkona jopa kukkia, kuten olen blogissani useamman kerran kuvien kera raportoinut.

4 kommenttia:

 1. Aloe on yksi niistä joilla haluaisin vielä viherkasvikokoelmaani kasvattaa. Vuosia sitten minulla oli yksi, mutta helppoudesta huolimatta se heitti veivinsä. Jospa nyt uudella innolla hommaisin uuden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä riippuuko sitten kasvatuspaikasta, mutta Toimelassa aloe ainakin o helppo. Kokeile vielä!

   Poista
 2. Minä valitettavasti sain yhden aloen hengiltä

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...