torstai 21. helmikuuta 2019

Vaihtelua lintulaudalla

Käpytikka sianihran kimpussa

Talvi on ollut sen verran ankara, että lintujen ruokintapaikoilla on käynyt kuhina. Lajikirjo on ollut suppeampi kuin monena muuna talvena. Enimmäkseen laudalla ja tirpassa ovat ruokailleet keltasirkut, pikkuvarpuset, talitiaiset ja sinitiaiset, harvoin punatulkut.

Tällä viikolla vanhalla, koivuun kiinnitetyllä lintulaudalla ahkeroivat käpytikat. Toinen oli innostunut sian ihraisesta nahkapalasta.


Kaveri puolestaan erikoistui laudalla tarjolla oleviin siemeniin ja pähkinöihin. Nämä veijarit naputtelevat yleensä lyhtypylvästä tien varressa, mutta jostain syystä lintulauta on houkutellut niitä tänä vuonna. Ja minä kun luulin, että nämä syövät vain käpyjä tai korkeintaan hyönteisiä. Mitä vielä, possunrasva näyttää kelpaavan.

Aika hallitseva pari, kun ei lähimaillakaan näkynyt muita lintuja tikkojen ollessa paikalla. Toivottavasti orastava kevät tuo pihalle myös vähän oudompia vieraita.

7 kommenttia:

  1. Hyvät kuvat! Mielenkiintoista seurata lintujen vierailua.

    VastaaPoista
  2. Vaihtelua varmasti tuovat nämä tällaiset vieraat . Meillä mökillä on aika paljon erilaisia tikkoja ja se minusta on hauskaa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tikoissakin voisi olla vaihtelua. Meillä on vain tätä yhtä lajia.

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!