sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Kevät alkuun ja esikasvatus vauhtiin


Viikonloppu on sujunut epämääräisen "vatsapöpön" kourissa, mutta sunnuntaiaamuna, auringon innostamana päätin ryhtyä esikasvatuspuuhiin. Aloitin homman mukuloista ja juurakoista, joita tulin tilanneeksi.

Tässä paistattelevat vinttikamarin ikkunalla ensimmäistä päivää purkeissa kannat ja mukulabegoniat. Molempia minulla oli pihalla myös viime kesänä, mutta en syksyllä laiskuuttani viitsinyt kerätä mukuloita ja juurakoita niistä talteen. Nytpä harmitti, kun uusia ostelin.


Mukulabegoniaa kasvatin viime kesänä ensimmäistä kertaa ja se oli porraspään ilopilleri valtavine kukkineen, joita riitti koko kesän. Tänä vuonna nämä pääsevät ehdottomasti kellariin talvehtimaan, jos kasvatus onnistuu yhtä hyvin kuin vuosi sitten.


Alku ainakin näyttää lupaavalta. Useimmissa mukuloissa näkyi jo hyvää kasvua!


Kannaa en ole ennen esikasvattanut itse, mutta valmiita taimia olen kyllä ostanut puutarhalta ja ne ovat olleet myös kiitollisia kukkijoita. Ja näyttäviä isolla pihalla. Odotukset ovat korkealla kannan suhteen. Paketissa oli muuten yksi ylimääräinenkin juurimukula :).


Olipa hiukan haasteellista löytää kannoille sopivia kasvatuspurnukoita. Osa juurimukuloista oli valtavan suuria, osa onneksi pienempiä.

Askel vie tulevina päivinä entistä useammin vintille vilkuilemaan, mitä purkeista työntyy vai työntyykö mitään. Edessä mukavia aikoja ja kevät!

1 kommentti:

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!