maanantai 25. maaliskuuta 2019

Ensimmäiset taimet koulittu


Nopeasti osa kylväksistäni on itänyt. Reilut kaksi viikkoa kylvöstä koulin ensimmäiset taimet omiin ruukkuihin. Nopeimpia olivat samettikukat. Päätin koulia myös ryhmäsamettikukan aivan normaaliin tapaan yksitellen, vaikka toisin suunnittelin. Taitavat purkit loppua kesken, kun olen viime keväänä heitellyt niitä reippaalla kädellä pois.


Kovin erilaista on eri lajien itäminen. Busy Liisat ovat vielä toki pieniä, mutta aika nopeasti itivät kuitenkin. Samana päivänä kylvetty koruköynnös ei ole osoittanut toistaiseksi minkäänlaista elon merkkiä. Ei piikkiäkään pinnalla! Noh, pussin päällä lukee, että itämisaika on 14-28 vrk. Nyt on mennyt 16 vrk. Toivoa on siis.


Tulin koulineeksi myös kolmen sortin tomaatit, vaikka taimet olivat vielä turhan pieniä. Laskeskelin, että ensi sunnuntaina ne ovat tällä menolla jo turhan isoja. Viikolla ei taimihommiin ehdi. Näin tällä kertaa, katsotaan miten tomaattien käy.

8 kommenttia:

 1. Taimet venyvät ja vankistuvat, kunhan juurtuvat kunnolla. Samanlaista kärsimättömyyttä on täälläkin. Vaivaan auttaa, kun katselee kuvia edellisen kevään taimista. Samanlaisia vauvoja ne ovat, muisti vain tekee näköjään tepposensa.

  VastaaPoista
 2. Isoja on tomaatit jo täälläkin.
  Saattaa olla yli metri pituutta, kun saa pihalle viedä.

  VastaaPoista
 3. Sinä olet jo päässyt koulimis vaiheeseen. Purkit saattaa silloin tosiaan loppua.Minulla ei ole kaikki edes itäneet. Perennan siemeniä olen istutellut. Mutta odotetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan kaikki kylvökset onnistuneet. Koruköynnös oikuttelee.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...