torstai 9. toukokuuta 2019

Ylikasvaneet taimetKuukausi kesään ja maagiseen taimien ulosistuttamisen aikaan. Huolestuttavan suurilta näyttävät taimet jo nyt, mitenkähän näiden kanssa vielä kuukauden pärjää sisällä. Ryhmäsamettikukat rupeavat väkisin kukkimaan.


Myös ahkeraliisat ovat pitkiä ja vähän honteloita. Nuppujakin puskee esiin. Enpä tiedä, mihin nämä kannattaisi kuukaudeksi säilöä.

Tuli taas kylvettyä turhan aikaisin keväällä siemenet multiin. En vain malta odottaa. Kasvit taas eivät ymmärrä, että on vielä aikainen kevät, kun aurinko ikkunan läpi lämmittää. Ensi keväänä pidän varani. 


Tomaatit ehtinevät kattoon ennen kesää. Mistähän sitä keksisi pidemmät tukikepit näille?

4 kommenttia:

 1. Viime vuonna siirsin tomaatit kasvihuoneeseen 5.5. ja kesäkukat pihalle. Nyt en tiedä, uskaltaako vieläkään, vaikka onneksi ilmeisesti pakkaset ovat ohi. Aika kylmää silti öisin on. Samettikukista olen nyppinyt ensimmäisiä nuppuja pois, jotta jaksaisivat paremmin kasvaa. Tomaatit taitavat kohta ryömiä itse kellarista pihamaalle. Ostin Plantagenistä bambupuisia tukikeppejä. Niitä oli erimittaisina. Olen nähnyt samanlaisia tukikeppejä muissakin kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi, meillä ei tarvitse haaveillakaan ennen kesäkuuta kesäkukkien tai tomaattien ulos viemistä. Leikkelin lopulta keppejä pihalta, edellisen vuoden kasvustoista pensaista. Ihan tuli toimivia niistäkin.

   Poista
 2. On sinulla tomaateilla jo pituutta. Se malttamattomuus vaivaa meitä kaikkia keväisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan liian pitkiä ovat. Mutta en usko, että sen aikaisemmin kylvin kuin viime vuonnakaan. Jostain syystä nyt kävi näin.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...