sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Siemenkotien kaunotar

 

Olen tähän saakka pitänyt unikonnuppua nuppujen ja siemenkotien kuningattarena. Nyt se on saanut kovan kilpailijan. Kelloköynnöksen massiivinen siemenkota on käsittämättömän kaunis työntyessään esiin.

Kelloköynnös ylipäänsä on kaunis ennen kukintaa nuppuineen ja varsinkin isojen kellokukkien avautuessa. Mutta syksylläkin se on hieno. Keräsin muutaman oksan maljakkoon. Näyttävät kestävän hyvin sisälläkin.


Aila-myrsky ei tehnyt meidän pihalla muuten tuhoa, mutta aringonkukat se kaatoi. Pitkiksi hujopeiksi venähtäneet varret lakosivat pitkin nurmikkoa. Kun pieniä kukkia oli vielä  aukeamassa keräsin niitäkin maljakkoon. Pieniä syysaurinkoja keittiössä.

 

4 kommenttia:

  1. Nyt on niin paljon ollut blogeissa ihania kuvia kelloköynnöksestä, että pakko on kasvattaa sitä ensi vuonna taas itsekin. Kauniita ovat myös nuo auringonkukat, niissäkin on itselläni ollut monen vuoden tauko😮

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoihin ja hyviksi havaittuihin on välilla kiva palailla.

      Poista
  2. Kaunis on kelloköynnöksen nuppu. Unikonsiemenkotia tulee käytettyä paljon.
    Auringonkukkia minäkin kasvatin tosin matalia. Pitäisi kerätä siemenet talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin jännää kerätä syksyllä siemeniä ja ajatella, että näistä pienistä rupuskoista saattaa taas kasvaa ensi vuonna uusia ihanuuksia. Se on kyllä mieltä nostattavaa puuhaa.

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!