lauantai 31. lokakuuta 2020

Syksyn kukkasipulit

 

Levollista pyhäinpäivää teille blogiystäväni. Lokakuussa olen pitänyt taukoa bloggaamisesta. Aika on kulunut syyssiivouksiin ja työkiireisiin. Pyhäinpäivän rauhassa päätin merkitä muistiin tämän syksyn kukkasipulit.

Luitte aivan oikein: Olen kuin olenkin istuttanut sipulikukkia myös tänä vuonna, vaikka keväällä taas toisin vakuuttelin. Vuosi sitten työnsin maahan massiivisen määrän kukkasipuleita, mutta kevään kukkaloisto ei vastannut odotuksia ja turhauduin. En vilkuillutkaan sipuliluetteloita, joita Posti kantoi kotiin saakka.

Jossain vaiheessa kuitenkin marketin valikoimista tarttui muutama pussi mukaan ja taas odotan ensi kevättä. Jospa näistä tulppaaneista saisin iloita: Valkoinen City Vancouver sekä punaiset Seadov ja Van Eijk.

Ja kirsikkana kakussa vielä kerrotut Pretty Partners-tulppaanit. Ja valkokeltaiset Barrett Browning-tähtinarsissit.

Nyt on kiva taas linnoittautua talven hämärään odottamaan kukkivaa kevättä. Eihän sitä tiedä, vaikka edellisen syksyn istutuksistakin joku olisi myöhäisherännäinen ja innostuisi vasta ensi keväänä kukkimaan.

7 kommenttia:

 1. Tuttua. Vaikka kuinka päättäisi, ettei sipuleita istuta, istuttaapa sittenkin. Varmasti aherruksesi palkitaan keväällä ja pääset iloitsemaan kauniista sipulikukista.

  VastaaPoista
 2. Ei sille mitään mahda, että kukkasipulipusseja tarttuu huomaamatta käteen kauppareissuilla. Ihanat tulppaanit olet kyllä valinnut. Toivottavasti viimevuotisistakin sipuleista osa innostuisi kukkimaan. Leppoisaa pyhäinpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 3. Minulle on käynyt usein niin, että keväällä kukkivatkin ihan erilaiset tulppaanit mitä olin istuttanut. Sitten kun tarkistan muistiinpanoista niin selviää, että ovatkin siitä edellisen syksyn istutuksia. Tietysti jos myyrät ovat olleet asialla niin silloin ovat lopullisesti menetettyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä ei myyräongelmaa ole näkynyt, ehkä kissa pitää siitä huolen. Onpa kiva kuulla, että sinulla ovat kukkineet edellisvuotisetkin sipulit, se antaa toivoa.

   Poista
 4. Täällä myös on kukkapenkistä toisinaan alkanut pukata jotain mitä en tiennytkään/muistanutkaan siellä olevan. Ehkä nekin välillä vetää vähän henkeä.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!