keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Juhlia ja tomaatinkukkiaPihapuuhat ovat jääneet viime päivinä juhlinnan jalkoihin. Ensin vietettiin hopeahääpäivää ruusujen ja Vanhan Lyhdyn pippuripihvien kera. Tänään opiskelijatytär yllätti ennakkoon äitienpäiväkakulla. Tuoreet mansikat maistuivat kakussa jo kesältä.Huomenna on vapaapäivä ja silloin olisi tarkoitus iskeä puutarhatöiden kimppuun, kun säänkin on luvattu sopivasti lämpenevän. Tähän saakka on joutunut joka aamu rapsimaan auton lasit paksusta jäästä ja päivälläkin on ollut vain muutama aste lämmintä.
Olin aikeissa jo viikonloppuna siirtää amppelitomaatit lopullisiin kasvatusastioihin, mutta räntäsateen yllättäessä sekin jäi tekemättä. Mutta huomenna, lupaan. Nimittäin elämäni ensimmäinen itse siemenestä kasvatettu tomaatti kukkii!


8 kommenttia:

 1. Onnea hopeahääpäivän johdosta! On se vaan hieno tunne kun saa itse kasvatetut taimet kasvamaan ja kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Totta puhut taimista, kunhan vielä pysyisivät ulkonakin kesällä hengissä.

   Poista
 2. Lämpimät hääpäiväonnittelut ja äitienpäivää voi juhlia vaikka vähän ennekkoonkin. Kyllä taimien kasvatus palkitsee itsensä. Kukat jo palkitsee mutta kun saat ensimmäisen tomaatin suuhusi niin se vsa maistuukin hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti pääsen maistelemaan sitä ensimmäistä tomaattia :)

   Poista
 3. Paljon onnea hopeahääparille. Omat tomaatit ovatkin ihan luksusta.
  Hyvää huomista vapaapäivää ja tulevaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko ja hyvää viikonloppua sinullekin.

   Poista
 4. Paljon onnea hopeahääpäivän johdosta. Hienoa, kun on satoa tulossa. Minunkin tomaateissa on kukanalkuja. Ja pituutta tulee koko ajan lisää.......
  Sisällä vielä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sisällä ovat tomaatit minullakin, mutta siirsin ne amppeleihin, kun ovat amppelitomaatteja. Sen verran pitkiksi olivat hoippuneet, että onnistuin yhden katkaisemaan siirtovaiheessa. Jäihän noita vielä, ellei enempää haavereita satu.Tarkkaa puuhaa.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...