perjantai 2. tammikuuta 2015

Veden lorinaa


Vesi on elämän eliksiiri, sanotaan. Välttämätöntä se tietenkin on, mutta joku raja sentään saisi olla. Joulun kauniit lumiset maisemat ja pakkaskelit vaihtuivat hetkessä veden lorinaksi ränneissä. Lumet sulivat, joka paikassa liukastellaan ja parhaillaan taivas kastelee kunnolla.

Pakenimme tyttären kanssa uudenvuodenaaton kelejä uimahalliin ja vuosi 2015 alkoi reippaasti aamujoogalla. Sisätiloissa eivät vesi ja liukkaus haitanneet, vaan olo oli rento ja seesteinen. Niinhän se lomalla pitää ollakin.Näkymä keittiön ikkunalta on aika lohduton. Sitä eivät jouluvalot paljon paranna. Ja valkoinen hyasinttikin osoittautui vaaleanpunaiseksi, kun aukesi.  Tuli tehtyä valokuvausharjoituksia harmaan päivän ratoksi. Yritin tarkentaa välillä vesipisaroihin, välillä hyasinttiin :). Ensimmäisessä kuvassa tavoitteena oli pysäyttää virtaavan veden liike.

Hyvää alkanutta vuotta ja tulevaa loppiaista joka tapauksessa. Sunnuntaina pitäisi jo olla pakkasen puolella taas. Sitä odotellen!

12 kommenttia:

 1. Hienosti onnistuit pysäyttämään kuvaan veden! Juu en tykkää vesisateista! Tekee joka paikan niin liukkaaksi ja menee kaunis lumimaisema pilalle:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Nyt on täällä taas maa valkoinen, näin ne tilanteet vaihtelee.

   Poista
 2. Hienoja kuvia olet ottanut! Minäkin aina päätän, että syvennyn paremmin valokuvauksen saloihin, mutta eipä ole keskittymiskyky ainakaan toistaiseksi riittänyt opettelemaan hienouksia. Ehkä vielä jonain päivänä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noita kameran nippeleitä tule opeteltua itsekseen. Itse rupesin opiskelemaan asiaa ja sitä kautta ovat säädöt paremmin kohdallaan.

   Poista
 3. Hyvät kuvat. Täällä meilläkin on satanut ja tuullut tänään koko päivän. Välillä vettä on tullut rankastikin. Harmittaa tosi paljon, kun lumet lähtevät ja taas on tylsän näköinen pihamaa ja osittain hyvin liukas. Onneksi on kunnollinen soutulaite, niin pääsee kuntoilemaan surkeallakin säällä.

  Hyvää alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sisäliikunta on viime päivinä ollut tarpeen, Kerran ehdin käydä suksilla. Nyt tosin taas on maa valkenemassa.

   Poista
 4. Ollut myös mielessä, että pitäisi tutustua valokuvaukseen syvällisemmin. Oikeastaan kiinnostuin enemmän valokuvauksesta vasta oman blogin myötä, ja tuurilla tulee joskus parempiakin kuvia. Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaaminen on kyllä valokuvaukseen innostavaa. Itse alunperin ajattelin, että painottuisin blogissa enemmän tekstiin kuin kuvaan. Toisin on käynyt.

   Poista
 5. Talvella vesisade on viheliäistä! Meillä on pakkasta nyt -24 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ne kelit vaihtelevat. Täälläkin ollaan jo melkein samoissa pakkaslukemissa. Ylihuomenna pitäisi taas olla plussalla.

   Poista
 6. Olet hienosti onnistunut saamaan tuon veden tuohon ensimmäiseen kuvaan!
  Melkein tykkään tuosta viimeisestä kuvasta eniten, on jotenkin upeat nuo vesipisarat ikkunan ruudussa :)))
  Täälläkin kelit vaihtelee eilen oli -20 pakkasta ja nyt enää -5 ja eiköhän se plussalle mene, ensin räntäsade ja sitten vettä...tosi tylsää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista Tuitiina. Vaihtelevaista on sää, todellakin.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...