maanantai 20. heinäkuuta 2015

Villiviini väistyi maalarin tieltäHarmi, ettei talon kattoa voi  maalata talvella, ei harmittaisi yhtä paljon kuin heinäkuussa repiä pois räystäille ryöstäytynyttä villiviiniä :). Köynnöksellä on ihmeellinen kasvuvoima. Se on useamman kerran leikattu alas ja kerran kaivettu kokonaan ylöskin. Muutamassa vuodessa imukärhävilliviini kiertää puoli taloa ja katolle saakka.

Nyt vanha peltikatto ja räystäslaudat oli pakko maalata. Köynnös sai luvan väistyä maalarin tieltä. Tai maalarihan sen köynnöksen joutui nosturista käsin alas repimään.


Maalari ei onneksi maalannut meille punaista kattoa. Tässä vedellään vasta jonkinlaista ruostesuojausta.


Kun katto oli valmis, oli räystäiden vuoro. Nyt köynnös on jo aika murheellinen näky, mutta ei voi mitään.
 


60-vuotias katto on taas suklaanruskea ja räystäslaudat maalarinvalkoiset. Toivottavasti maali pysyy monta vuotta. Ennenvanhaan kattopeltikin oli kuulemma tukevampaa kuin nykyisin, joten hätiköiden ei kannata vaihtaa.

Päivän siistimisurakan jäljiltä käynnöksen tilannekin on siedettävä. Eiköhän se siitä taas innostu. Olemme jälleen kerran päättäneet, että se ei enää leviä tuosta etelänurkkauksesta, mutta vannomatta paras.

Rännityöt ovat  edessä. Vanhassa talossa remonttia piisaisi useammaksikin kesälomaksi. Nyt on menossa autotallin maalaus ja portaatikin pitäisi päällystää uusilla laatoilla. Jotenkin aina alkaa maalataun vieressä näyttää kuluneelta.

10 kommenttia:

 1. Kyllä se villiviini varmasti pian ottaa paikkansa takaisin, on sillä niin hyvä kasvuvauhti! Komeaa jälkeä tulee, meillä pitäisi myös jossain vaiheessa vähän ulkoa päin remonteerata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se varmaan pian paikkaa aukot koron kera.

   Poista
 2. Meillä jouduttiin tekemään sama pari kesää sitten. Onneksi köynnös kasvaa takaisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että köynnöksesi seövisi rytäkästä.

   Poista
 3. Tuossa syy, miksi meille ei tule uutta kattoa, eikä eds räystäitä. Villiviinejä on monta, mutta kun on lisäksi 7 ihanaa köynnsöhortensiaa ja niitä ei revitä ikinä, sillä en aloita alusta.Kokeile sitten kun remppa on ohi laittaa vaikka yksi köynnöshortensia, tekee lehden jo huhtikuulla ja koko kesän kukkii vlakoisin kukin eli on ihana kasvi. Minulla on sitä parissa paikassa villliviinin kanssa sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Mahtaneeko menestyä täällä viitosvyöhykkeellä?

   Poista
 4. Villiviini on yllättävän nopea, joten pian se taas paahtaa pitkin katonrajaa. Vanhassa talossa on aina jotain korjattavaa. Kun olet kierroksen saanut valmiiksi, voitkin aloittaa jälleen alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on tai pikemminkin tunnen olevani aina askeleen jäljessä.

   Poista
 5. No voi harmistus, mutta kyllä varmaan kasvaa tosiaan sitten.taas. Hieno on tuo köynnöstys seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pelaguu. Kyllä se kasvaa, mutta aina yksi kesä menetetään, kun jotain värkätään.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...