perjantai 24. kesäkuuta 2016

Katsaus kasvimaalleNytpä on aika kääntää katse kasvimaalle ja kurkata harsojen alle, mitä myrskyt ja sen jälkeiset aurinkoiset päivät ovat saaneet aikaan. Aloitetaan kuitenkin vaatimattomimmasta päästä. Ruosipuli kukkii oikeastaan parhaimmillaan kuin paraskin kukkanen.Iloisin yllätys löytyi harson alta. Patiokurkku oli katkennut myrskyssä ja nahistunut, mutta munakoiso on vastoin kaikkia ennakko-odotuksia selvinnyt hyvin ja kukkii! Eihän sitä tiedä, ehtivätkö koisot syötäviksi saakka, mutta hyvältä näyttää.Kesäkurpitsa on kasvattanut jättimäiset lehdet ja kukkii suurin keltaisin kukin. En kyllä muista, oliko tämä keltainen vai vihreä vai miten päin se  meni. Mutta hyvin pyykii kesäkurpitsoilla. Ensimäista kertaa kasvatan ja olen luottavainen, että satoakin saadaan.

Takaa pilkottavat porkkanarivit. En viitsi harventaa, joten kylvän aina nauhassa siemenet. Joinakin vuosina itäminen on ollut heikkoa, mutta nyt iti hyvin.Mikäs se siellä möllistelee? No kymmensenttinen avomaakurkku. Nämä ovat varmaan jo liiankin kauan kärvistelleet harson alla, vähempikin lämpö olisi riittänyt.Salaatin ja tillin laatikossa alkaa olla ahdasta, eikä etanoista tietoakaan! Se on kesän paras uutinen, että viime vuoden etanainvaasio näyttää olevan taakse jäänyttä elämää. Tai ehtiihän sitä vielä heinäkuussakin. Olen kyllä istuttaessa jo levitellyt Ferromolia etanoita vastaan.Sipuleista ehtisi varmaan kasvattaa toisenkin sadon samassa laatikossa tälle keväälle. Niin hyvältä näyttää kasvu. Olen ennenkin huomannut, että sipuleita eivät koleat säät tai myrskyt häiritse, eikä toisaalta pieni kuivuuskaan.Ja mansikanmöllykät alkavat olla jo aika isoja, kun vielä punastuisivat ja säästyisivät harakan suulta.Puikulaperuna ei koolla tai varrenmitalla komeile, eikä nopeudellakaan kisaa. Mutta hyvässä kasvussa on, eiköhän siitäkin syötävää loppukesästä saada.

Tämähän alkaa näyttää suorastaan lupaavalta. Mukava, että ei ole tullut turhaan pakerrettua hyötymaalla. Täytyy tunnustaa, että peruna on täysin miehen hoivissa ja kasvimaan rikkaruohottomin paikka tänä kesänä.

13 kommenttia:

 1. Monenlaista syötävää tulossa. Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
 2. Hyvin on satoa varmasti tulossa. Komean kokoinen kesäkurpitsan taimi. Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toine oli vihreä ja toinen keltainen kesäkurpitsa, mutta en muista kumpi oli kumpi. Hyvin niillä menee.

   Poista
 3. Hienosti sinulla kaikki kasvaa, kesäkurpitsakin jo niin iso! Minä kasvatan ensimmäitä kertaa noissa kasvulaatikoissa, ja hyvältä näyttää kasvu niissä täälläkin :)
  Hyvää juhannusta sinulle Tuulevi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvatuslaatikot helpottavat puutarhuria. Ja hallaharsosta on tänä kesänä ollut hyötyä.

   Poista
 4. Mukava ja maittava sato sinulla tiedossa.
  Ihanaa keskikesän juhlaa.

  VastaaPoista
 5. Komealta näyttää! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 6. Monenlaista syötävää on tulossa, satoisaa kesää!

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...