keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Saanko esitellä, kirsikat!
Dadaa! Siinä he ovat. Nimittäin ensimmäiset kirsikat anopin pihalta toissakesänä puolitoistametrisenä siirretyssä kirsikkapuussa. Ei niitä kovin monta ole, mutta ei ollut monta kukkaakaan. Puu joka tapauksessa elää ja voi hyvin ja tuottaa jopa heldelmiä. Ilmassa on pientä onnistumisen riemua.


Marjoista huomaa, kuinka pitkällä kesä jo on. Karviasiet ovat lähes kypsän kokoisia, joskin vielä kivikovia. Mutta aika rientää ja sato kypsyy.


Punaherukoita näyttäisi tulevan mukavasti. Mustaherukkapensaamme ovat vanhuuden vaivoissa ja tuottavat pienen sadon. Pitäisi uusia pensaat, kun saisi kaivuumiehen innostumaan asiasta.


Maurin makeat vadelmat alkavat pikkuhiljaa viihtyä sijoillaan pari vuotta istuttamisen jälkeen. Kukkia on ja karttejakin jo. Taitavat kärsiä lannoitteen puutteesta, mutta en oikein tiedä mikä lanoite vadelmalle olisi parasta. Luonnossahan vadelma kasvaa aika karuilla paikoilla, mutta puutarhavadelma lienee eri juttu. Pitää ottaa selvää ja höystää näitä, kun kerran näyttävät elävän ja kukkivan.

12 kommenttia:

 1. Vadelmassa on uskomattoman kaunis kukka. Tosi kiva, että kirsikkapuunne on lähtenyt hyvään kasvuun. Ensi vuonna siinä on satoa jo tuplasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. Kirsikkapuussa on kyllä myös kuollut oksa. Milloinkahan swn uskaltaisi leikata pois?

   Poista
 2. Ihana kirsikkaonnistuminen! Hih, minäkin käyn pusertelemassa karviaisia päivittäin, mutta yhä vaan ovat kivikovia :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvisisivat varmaan aurinkoa kypsyäkseen. Täällä vain satelee.

   Poista
 3. Ihanat kirsikat:) Mun kirsikkapuu on jo 4 vuotta kasvanut paikallaan ja tänä keväänä teki ekat kukat, 4 kpl. Kahdesta on nyt kasvamassa tuollaiset samanlaiset tirrit kuin sulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon. Ei meilläkään kovin monta raakiletta ole.

   Poista
 4. Tänä kesänä satoa tulee tosi hyvin. Nyt on ollu tosi hyvä pölyttäjä vuosi. Kimalaisia ja kukkakärpäsiä on enemmän kuin moniin vuosiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta taitaa olla myös kirvoja ja muita rei'ittäjiä. Ainakin salaatti ja tilli kärsivät niistä.

   Poista
 5. Onnea kirsikalle, tällaiset onnistumiset ovat puutarhurin iloja!

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...