tiistai 5. heinäkuuta 2016

Lapin kesässä


Viime viikon loma Lapin helteisessä luonnossa tuntuu tänään lähes päiväunelta. Lapissa oli yötä päivää lämpöä ja aurinkoa. Uin joka päivä järvessä ja hikoilin onnellisena tuntureilla. Saisikohan tupasvillan kasvamaan pihalla? Lapin soilla on ihania "tupasvillapeltoja".Lähes pilvien tasolla tunturilla tuntee itsensä pieneksi ja maailman avaraksi. Pallaksella 807 metrin korkeudessa ilma on raikasta, hyttyset eivät haittaa, eikä muutenkaan ole tungosta tai kiirettä. Mikäpä ollessa, kun mukana tallustavat mies ja koko jälkikasvu.

Pallaksella ei ole vielä liikaa rakennuksia. Toivottavasti ei tulekaan. Ihmisen jäljet näkyvät muutamalla polulla ja hotellissa.


Taivaskerolta olympialaisiin. Todistusaineisto oli pakko laittaa tänne, käyty on.


 Jääkylmä tunturipuron vesi virkisti tunturista palatessa. Matkapullot täyttyivät.Ukkosen uhkaa Kesänkijärvellä. Kalastajat kastuivat, valokuvaaja ei. Kuvaa kun katsoo, ei uskoisi, että tämän väristä voi oikeasti olla. Luonto on monenlainen.Telkät saivat enemmän saalista Kesänkijärvestä kuin meidän kalamiehet. Parasta kuulemma onkin kalastaminen, ei saaliin perkaaminen.


Yöttömän yön valo on aina juhannuksen tienoilla yhtä ihmeellistä. Hiljaista, tyyntä, lämmintä, valoista, kaunista.


Mitäpä oli tapahtunut Toimelassa viikon loman aikana? Vettä oli ainakin tullut reippaasti. Lämmintäkin oli ollut. Kasvit olivat venähtäneet pituutta, varsinkin ruoho. No, jouluruusun kasvu näyttää jämähtäneen. Mitähän lie se olisi vailla?


Mitään katastrofeja ei ollut. Varsinkin perennoilla näyttäisi pyyhkivän ihan hyvin. Palavarakkaus on aloittanut kukintansa.


Päivänliljat ovat kukintansa ehtoopuolella. Melkein meni loman aikana tämä riemu ohi ja tuuli näyttää riepottelevan nyt loputkin kukat.


Lapin reissua muistellessa voi ihailla apinankukkaa, joka myös Lapin orvokkina tunnetaan. On muuten kiitollinen kesäkukka, joka kukkii, kukkii ja kukkii. Vähän aikaa sateen jälkeen lurpottaa ja taas kukkii. Suosittelen.

Tänään Toimelassa on kyllä satanut enemmän kuin tarpeeksi. Myrskykin on taas. Kiikkua nurin ja kasveja maata vasten. Miten näitä myrskyjä nykyisin onkin koko ajan.

Aurinkoa pliis, pyytävät nyt puutarhuri ja varsinkin kypsyvät marjat. Vähäiset kypsät mansikat ovat menneet toistaiseksi harakoiden suuhun.

18 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia lapinmatkaltanne. Tuo ennen ukkosta kuva on huikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei sieltä oikein voinut huonoja kuvia saada, niin hienot maisemat ja kelit.

   Poista
 2. Onpa ihania kuvia lapista, etenkin tuo ukkosenuhka Kesänkijärvellä! Oli varmaan hyvä reissu.

  VastaaPoista
 3. Voi, olet ollut tuolla!
  Kesänkijärvellä olen aina talvisin, mutta toivottavasti jonain vuonna myös sulan maan aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesänkijärven laavu ja kuppila ovat jotenkin absurdeja kesällä, kun siellä on niin vähän porukkaa ja kaikki on kiinni. Vaikea kuvitella, että talvella olisi suksijoita tungokseen asti. Kannattaa mennä myös kesällä, minusta Lappi on silloin monipuolisimmillaan.

   Poista
 4. Upeita pohjoisen kuvia. Kyllä voikin olla kaunista.
  Vesisade saisi jo loppua. Kyllä sitä nyt on heinäkuullekin ihan tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahdotonta veden tuloa. Lapissakin satoi parina päivänä, mutta paikat kuivahtivat saman tien. Jotenkin siellä on sadekin erilaista kuin meillä.

   Poista
 5. Hienot kuvat! Vettä on tullut ihan kiitettävästi =/

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia pohjoisesta. Valo on siellä ihan erilainen. Teillä taisi olla hyvä reissu.

  VastaaPoista
 7. Huikeat maisemat tuolta tunturin laelta! Eipä ole tullut käytyä..
  Alkaisi tuo sade kyllä jo riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tunturista tähytessä tajuaa oman pienuutensa.

   Poista
 8. Lappi <3. Siellä vasta tietää mitä hiljaisuus on ja saa olla rauhassa kaikelta hälinältä. Tuli ihan ikävä Lappiin pitkästä aikaa, tosi kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeteltiin kotiin tultuamme, että Lapissa nukuttiin ikkunat auki, eikä mikään häirinnyt. Kotona päristivät mopot ja aamuyöstä alkoivat harakat metakoida pihalla niin, että ikkuna piti panna kiinni. Miten Lapissa linnutkin ovat hiljempaa yöllä :)

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...