tiistai 19. heinäkuuta 2016

Unikot kuin uniOikea pioni ei halua elää Toimelan tontilla. Yritetty on ja epäonnistuttu monta kertaa. Onneksio sentään köyhän naisen pioni eli pioniunikko menestyy. Olin oikeastaan aivan unohtanut, että kylvin niitä vuosi sitten keväällä kirsikkapuun juurelle ja ne siellä kukkivatkin. Tänä kesänä ne tupsahtivat maailmaan ihan itsekseen. Ihania ovat.

Muut unikot katosivatkin hyötymaan suurmyllerryksessä. Viime kesänä sielläkin kasvoi monenväristä unikkoa edellisestä kesästä siementäneenä siellä täällä.


Jos on unikon kukka kaunis, niin lähes yhtä paljon pidän unikon nupusta. Voiko tällaista ollenkaan olla olemassa, niin tyylikästä ja herkkää?


Joskus kun oikein jotakin yrittää kasvattaa ja lopputulos on kitulias, tulee miettineeksi, miten toiset tupsahtavat ja siementävät niin helposti itsekseen. Ja levittävät kauneutta ympärilleen.

9 kommenttia:

 1. Onpa todella kaunis unikko. Satutko muistamaan lajikenimeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lienee Korpikankaan siemenpussista, jonkä päällä lukee PAPAVER somniferum - 'Flemish Antique'. Pussin kuvassa kukat ovat kyllä huomattavasti voimakkaammin kerrottuja kuin nämä minun tämänkesäiset. Muistaakseni viime vuonna kukat olivat isompia ja muhkeampia.

   Poista
 2. Unikot ovat kauniita kaikissa vaiheissaan: nuppuina, kukkina ja lopuksi siemenkotana.

  VastaaPoista
 3. Mulla kuoli viime talvena kaikki muut unikot, yks tupas jäi. Pitää kylvää ens kesänä paljon lisää.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...